Népszerű lett a tavaly indított termelői piac Őriszentpéteren, s már a bővítésén dolgozik az önkormányzat. Úgy tűnik, egyre keresettebb a
Ismerje meg az őrségi konyhát, tapasztalja meg a hagyománytisztelő helyi ízek világát felfedező barangolás élményét, a sok ínycsiklandozó receptet.
„Egyszer volt, hol nem volt” címmel Némethné Baksa Eszter parasztasszony, polgármester tartott nemrégiben múltidéző tökmagköpesztést a Nagyrákoson.
Aki szereti a levendula illatát és látványát, ideje, hogy a konyhában is kipróbálja ezt a finom illatos virágot, például a
Vízkereszt napja - január 6.- szép példája az egyes napokhoz kapcsolódó, különféle eredetű szokások és hitek összefonódásának, a hagyományőrzésnek.
Irány a természet, kalandra fel, elkezdődött a Vidékjáró programsorozata! A természet szerelmeseit nyitányként hazánk csodálatos nemzeti parkjai várták.
Kiszebáb égetéssel és maskarás felvonulással búcsúztatják a telet Tapolcán. A rendezvény keretén belül március 1-én, szombaton, 15:00 órakor kezdődik
A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang 2014 február 20-23 között kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes .
Első alkalommal kerül megrendezésre Debrecenben a Toros Pálinkafesztivál. A nyáron már bizonyított Debrecen és környéke lakossága, hogy van igény az
Füstölt kolbász, kisüsti gyümölcspálinka és kolbászkészítő verseny, látvány disznóvágás, házi készítésű termékek és kézművesek bemutatója és vására.
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvény híres gasztronómiai rendezvénnyé nőtte ki magát. Verseny, bemutatók, és főleg sok-sok kóstoló várja a
Gasztronómiai program, egy kicsit másképp... Jellegzetes téli ételünket ezúttal a külső alapján bírálja a szakértő zsűri Badacsonytördemicen. A nyolcadik
Idén is a Zsolnay Kulturális Negyed ad otthont a Csokoládé Karneválnak. A rendezvény érdekes és édes programokat kínál az egész
Február 15-én Tardra várnak mindenkit, kik szeretik a hurkát és a forralt bort! Ezen a napon rendezik meg a hurkatöltő-
A vesu, vesikalács a nehéz fizikai munkát végző parasztság és a legelőkön élő pusztai pásztor ember sült tésztája volt.
A hőkőn sült perec, más néven hökkön vagy hőkkön sült perec két ágból font kerek, 20-22 cm átmérőjű, fényes, vörösesbarna
A dübbencs, más néven kenyérlepény, dubbancs, dublitekercs, varjú, biblia, ördögbiblia a kenyértésztalepény kategóriájába tartozó sült tészta. Zsírral és hajtogatással leveles
Hozzávalók: 1dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kanál cukor, 2 kg liszt, 30 dkg tepertő, 25 dkg túró, 10 dkg
Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, só, 2 db tojássárgája, köménymag.
Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, só, 1 kanál fűszerpaprika, 2 tojás sárgája, köménymag.