Hozzávalók: 2,50 kg ponty (egész), 0,05 kg só, 0,25 kg vöröshagyma, 0,03 kg szegedi rózsapaprika, 0,05 kg paradicsompüré, 0,05kg cseresznyepaprika,
Hozzávalók (4 személyre): 1 nagy fej vöröshagyma, 28 dkg rizottórizs, 2 dl egri leányka vagy olaszrizling, 4 ek. étolaj, 4
A savósajtból pogácsaszaggatóval 2cm-s karikákat szúrunk ki, szélét tökmaglisztbe (lehet más magvak keveréke is) forgatjuk. Tetejére friss szarvasgombaszeletet és idénynek
Hideg előétel. A tehénsajtot vékony szeletekre vágjuk, tetejére ropogósra sütött szürke tölcsérgombát teszünk mezei kakukkfűvel ízesítve. A gomba sütésekor érdemes
Az ordasajtot 1cm-s szeletekre vágjuk, Oliva olajjal kikent palacsintasütőben mindkét oldalát 1-1 percig pirosra sütjük (az ordának tejcukor tartalma van,
A Cserényi Méhészet ajánlásával Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 ek. cukor, 65 dkg liszt, 2 tojás, 1
Paula asszony ajánlásával Ezt a receptet azért ajánlom Karácsonyra, mert szerintem már mindenki unja a hagyományos pulykasültet. Persze nem
Geszti Jánosné ajánlásával 0.5 kg Liszt 30 dkg forró méz 3 evőkanál porcukor 1 kávéskanál szódabikarbóna 5 dkg vaj
Nagyrédei Kecskefarm ajánlásával Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg rétestészta étolaj (a kenéshez) 1 evőkanál cukor 8 evőkanál almaecet 12
Régen az ünnepi cicomáknak nem volt jelentősége. A falusi ember Jézus születésnapját várta, amely ma sokaknál a vásárlás, az étel
Nincs karácsony bejgli nélkül! Lehet diós, lehet mákos, de legyünk őszinték, jobban ízlik, ha a töltelék vastagon mutatja magát! Ráadásul
Amikor a szomszéd mami dicsekedett, hogy már eltette télire a zölddió befőttet, csak néztem rá? Befőtt zölddióból, egyenesen a karácsonyi
Ha a gyorsan közeledő ünnepek már most stresszt és félelmet generálnak Benned, akkor ne várj új évig: most fogadd meg,
A hagyományos „karácsonyi asztal” nem csupán az ünnepi ételek és a gasztronómiai örömök miatt kapott fontos központi szerepet a régi
Advent időszaka a várakozás jegyében telik. Várjuk a fény megszületését, a világosság növekedését. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik.
A Búza téri Vásárcsarnok és környéke, Miskolc belvárosának egyik legforgalmasabb kereskedelmi centruma. Mindenféle rendezvény nélkül is az átlagos napi vásárlóforgalma
Helyszín: Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium udvara 5300 Karcag, Sámuel u. 18. A karcagi Szent Miklós-napi disznótoros- és házi
Mikóházán a Történelmi pincesoron immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Zempléni disznótoros. A résztvevők számos érdekes gasztronómiai programon vehetnek részt.
Kenyérlángos a Koroknai Porta, Báránd ajánlásával Hozzávalók: • 80 dkg kenyértészta • 1 kis doboz tejföl • füstölt szalonna •
Betyár leves a Kondorosi Csárda ajánlásával A tisztított vöröshagymát apróra vágom, olajon aranysárgára pirítom. Hozzáadom a kockára vágott sertéslapockát, felengedem