Hirdetés

Darázsfészek

2013-12-12 12:28:00

A Cserényi Méhészet ajánlásával

Hozzávalók:

2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 ek. cukor, 65 dkg liszt, 2 tojás, 1 kk. só, reszelt citromhéj Töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor Tetejére: 5 dkg vaj, 1 ek. cukor, 05 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolva futtasd fel. A maradék tejjel és a többi hozzávalóval alaposan dagaszd meg. Letakarva, langyos helyen keleszd a kétszeresére. Eközben a puha vajat a darált dióval meg a porcukorral keverd össze. A tésztát finoman gyúrd át, és lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra. Kend rá a diókrémet, majd csavard fel, mint ahogyan a bejglit szokás. Olvasztott vajba mártott késsel szeleteld fel. A szeleteket állítgasd egy kivajazott tortaformába. Locsold meg olvasztott vajjal, s keleszd még fél órát benne. Ezután előmelegített sütőben, 180 fokon süsd kb. 20 percig. Ekkor kenegesd meg cukros tejjel és süsd további 20 percig. A sütőből kivéve még melegen szórd rá a vaníliás cukrot. Én a cukor helyett mindenhol akác vagy virágmézet használok. Még a tetejére is. Bár a dkg-ot nem számolom ki, csak úgy ráérzésből. Nagyon finom! Jó étvágyat!