Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolva futtasd fel. A maradék tejjel és a többi hozzávalóval alaposan dagaszd meg. Letakarva, langyos helyen keleszd a kétszeresére. Eközben a puha vajat a darált dióval meg a porcukorral keverd össze. A tésztát finoman gyúrd át, és lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra. Kend rá a diókrémet, majd csavard fel, mint ahogyan a bejglit szokás. Olvasztott vajba mártott késsel szeleteld fel. A szeleteket állítgasd egy kivajazott tortaformába. Locsold meg olvasztott vajjal, s keleszd még fél órát benne. Ezután előmelegített sütőben, 180 fokon süsd kb. 20 percig. Ekkor kenegesd meg cukros tejjel és süsd további 20 percig. A sütőből kivéve még melegen szórd rá a vaníliás cukrot. Én a cukor helyett mindenhol akác vagy virágmézet használok. Még a tetejére is. Bár a dkg-ot nem számolom ki, csak úgy ráérzésből. Nagyon finom! Jó étvágyat!