Hirdetés

Túlsúlyosok INSUMED táplálkozási koncepciója

Túlsúlyosok INSUMED táplálkozási koncepciója: fogyókúra orvosi felügyelet alatt.

Az INSUMED egy Németországban kifejlesztett, orvosok által kontrollált diétás rendszer. A cég tevékenységének előterében a túlsúlyosság és szövődményeinek prevenciója áll.

Az INSUMED orvos, speciális - gyógyászati célra szánt – tápszerek és egészséges, bőséges főétkezések felhasználásával fogyasztja a túlsúlyosokat, miközben megtanítja őket az egészséges életmódvezetésre.

Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie, mert mi az evésről beszélünk és nem a nem evésről.

Koncepció a gyakorlatban

●BIA mérés: az INSUMED orvosok a túlsúlyosok testösszetételét egy bioimpedancia elven működő készülékkel (BIA) vizsgálják.

●tanácsadás: az orvos rendszeresen táplálkozási és életmódbeli tanácsokkal látja el a részvevőket.

●megvalósítás: a részvevők az orvos tanácsai alapján táplálkoznak és az eredményt az orvos ellenőrzi a következő mérés során.

Mérések

A mérleg csak a féligazságot mutatja!

Egy fogyókúra során fontos tudni, hogy az izom-víz-zsír egymáshoz viszonyított aránya szervezetünkben egészséges-e, vagy nem. Ha az Ön INSUMED orvosa ismeri szervezetének összetételét, akkor el tudja látni Önt olyan táplálkozási, életmódbeli tanácsokkal, melyeknek betartása az Ön életminőségének javulásához vezet.

A szervezet összetételéről a leggyorsabban és legegyszerűbben BIA-méréssel szerezhetünk pontos információt. Az INSUMED tanácsadók egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az AKERN 101 nevű műszert használják.

A méréshez a rendelőnkben egy ágyra kell feküdni, körülbelül 5 percre. Ezen kevés idő alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. A mérés előtt a kézfejre és a lábfejre két-két elektródát ragasztunk, melyeket mérőkábelek segítségével összekötünk a műszerrel. A mérés ideje rendkívül rövid. A műszer elektromos jeleket érzékel, melyeket egy számítógépes program átalakít értelmezhető eredményekké.

A BIA mérés eredménye, amit a diagramokon látunk, következőket mutatja meg a páciens testéről:

- test zsírtartalma

- zsírmentes állománya

- izomállománya

- sejt közötti állománya

- a szervezet teljes folyadék tartalma

- a sejten belüli folyadék tartalma

- a sejten kívüli folyadék tartalma

- a szervezet alapanyagcseréje

Tanácsadás

Az INSUMED BIAtest software és a BIA mérőkészülék használata a tanácsadás sikerének egyik alapja és feltétele. A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy az izom-zsír-víz egymáshoz viszonyított aránya szervezetünkben egészséges-e, vagy kóros.

INSUMED orvosa pontosan látja, hogy ha a testsúlya csökken az INSUMED terápia hatására, akkor vajon miből fogy? Zsírból? Vízből? Netán izomból? Ha izomzata fogy, akkor ezt az orvos tanácsaival és a megfelelő INSUMED tápszerekkel vagy élelmiszerekkel tudja korrigálni.

A fogyókúra során a részvevőknek nem szabad éhezniük, de a meghatározott táplálék mennyiségénél többet enniük sem. A számítógépes software támpontot nyújt a fogyókúrázók étrendjének összeállításában.

Az INSUMED személyre szabott fogyókúrás terápia lényege az izomzatának a megtartása, megvédése a kúra folyamán a zsírégetés mellett. Ha testsúlya csökken és az izomállománya stabil, akkor csak zsírból és vízből fogy és ennek így is kell lennie.

Megvalósítás

A koncepció napi 3-szori étkezést engedélyez, ezáltal az étkezések közti szünetekben minimálisra csökken az inzulinszint, ami a zsírégetésnek kedvez. Kezdetben a háromból 2, majd később 1 étkezés az INSUMED által kifejlesztett speciális gyógyászati célra szánt tápszerrel (Trinknahrung) történik. A többi étkezést a résztvevő maga állítja össze.

Az INSUMED speciális gyógyászati célra szánt tápszerek (Trinknahrung) csak orvosi utasításra, és rendszeres BIA méréses ellenőrzés mellett fogyaszthatók az optimális – egészséges hatás elérésének érdekében. A túlsúlyosok szervezetének egyedi igényeit figyelembe véve a módszer differenciált táplálkozási előírásokat ad.  

Hogy a termékeket a megfelelő célra és adagokban használják a résztvevők, ezeket csak INSUMED tanácsadó orvosok forgalmazhatják.  

Az INSUMED speciális gyógyászati célra szánt tápszerek fogyasztásával kapcsolatos orvosi utasítások betartása mellett, a kalória redukált táplálkozás rendkívül fontos, mert csak ezek alapján biztosított a szervezet zsírégetése és az izomzat megtartása.

Az alapszabályok

1. Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie.

2. Ha az étkezések közötti szünetek 4 óránál rövidebbek, akkor ez egy idő után elhízáshoz vezet.

3. Ha 5 és ½, 6 óránál hosszabb ideig nem eszünk, akkor ez azt jelenti, hogy éhezünk, ami egy idő után elhízáshoz vezet.

4. Igyon meg naponta legalább 2 – 3 liter vizet.

5. Nagyon fontos a napi testmozgás:

- ez lehet akár sport is ...

- személyre szabott ...

- rendszeres ...

- napi 30 perc séta már segít...

Egészségtelen fogyás következménye:

kövér - kövérebb - még kövérebb

Amit ne csináljunk:

- null-diéta

- böjt, éhezés

- étkezések kihagyása

- rendszertelen evés

- napi egyszeri evés

az izomzat leépüléséhez vezet, aminek a következménye a jojó-effektus

Egészségesen lefogyni:

azt jelenti, hogy miközben a szervezet felesleges zsírtömegét elveszti, a létfontosságú izomzatát megtartja. Általában amíg a bőrünk alatti sok zsír csak esztétikai probléma, addig a hasi zsír egészségünket károsítja!

A fogyókúra első és második napja:

ezen a két napon az INSUMED orvosa utasítása alapján 4 óránként csak INSUMED Trinknahrung speciális gyógyászati célra szánt tápszer port fogyaszt és megfelelő mennyiségű vizet iszik.

Intenzív zsírredukció a 3. naptól:

INSUMED orvosa utasítása alapján reggelire és vacsorára INSUMED Trinknahrung speciális gyógyászati célra szánt tápszer port fogyaszt. Délben az INSUMED BIA software „Vegyes koszt ismertető“ alapján összeállított bőséges és finom ebédet. Ne feledkezzen meg, megfelelő mennyiségű vizet innia.

vagy

INSUMED orvosa utasítása alapján reggelire és ebédre INSUMED Trinknahrung speciális gyógyászati célra szánt tápszer port fogyaszt. Este az INSUMED BIA software „Vegyes koszt ismertető“ alapján összeállított bőséges és finom vacsorát. Ebben az esetben az ajánlott fehérjék dupláját és a szénhidrátok felét fogyassza el. Ne feledkezzen meg megfelelő mennyiségű vizet innia.

Építő szakasz

INSUMED orvosa utasítása alapján reggelizik és ebédel. Vacsorára INSUMED Trinknahrung speciális gyógyászati célra szánt tápszer port fogyaszt. Ne feledkezzen meg megfelelő mennyiségű vizet innia.

A testsúly stabilizálása

INSUMED orvosa utasítása alapján reggelizik, ebédel és vacsorázik. Reggelire és ebédre zsírszegény, fehérje és szénhidrát gazdag főétkezést fogyaszt sok zöldséggel, gyümölccsel. Kerülje a nem teljes kiörlésű gabonából készült és a cukrot tartalmazó élelmiszereket.

Vacsorára zsírszegény és szénhidrátszegény vagy -mentes ételeket fogyasszon fehérjékkel, zöldségekkel, salátákkal. Vacsorára kerülje a gyümölcsöket.

Ne feledkezzen meg megfelelő mennyiségű vizet innia.

Példa a főétkezés összetételére: ebéd

A megadott táplálék mennyiségek a főzés előtti mennyiségeket mutatják. Például 100g rizs megfőzve körülbelül 300g, 120g spagetti körülbelül 240g.

Példa a főétkezés összetételére: vacsora

A megadott táplálék mennyiségek a főzés előtti mennyiségeket mutatják. Például 100g rizs megfőzve körülbelül 300g, 120g spagetti körülbelül 240g.

INSUMED főzőiskola "használati útmutatója"

Az INSUMED túlsúlyosok táplálkozási koncepciója

„Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie“ irányelv szerint bemutatjuk az INSUMED fogyókúrás táplálkozás tudományos, elméleti és gyakorlati hátterét. Elmagyarázzuk Önnek a személyre szabott testsúlycsökkentési programot.

A filmekből megtudhatja, hogy a naponta háromszori étkezéssel, az étkezések közötti szünetek betartásával, hogyan tudja a testzsírt csökkenteni a két INSUMED folyékony táplálék (Trinknahrung) és egy finom, bőséges főétkezés segítségével.

A megfőzött példareceptek nem “fogyókúrás” ételekről szólnak, hanem az egész családnak ajánljuk. Nem kell a fogyókúra alatt külön koszton élni. A terített asztalnál mindenki ugyanazt eheti, a fogyókúrázó nincs kirekesztve az ételek finom ízeinek élvezetéből, sőt kötelező a tanácsadója által ajánlott étel mennyiségek elfogyasztása!

Az INSUMED táplálkozási tanácsadáson a fogyni vágyók testösszetételét (izom, zsír, víz) egy BIA (bioelektromos impedancia analízis) mérés segítségével meghatározzák. A mérési eredmény alapján a résztvevők egy személyre szóló táplálkozási ajánlást kapnak. Ennek a táplálkozási ajánlásnak az alapján a családi közös tálból pont annyit szednek a tányérjukra a fogyókúrázók, amennyit a program ajánl. Minden ember anyagcseréje kicsit más. Így az ajánlástól eltérő lehet a fehérjék és szénhidrátok optimális mennyisége. A rendszeres BIA mérés eredménye alapján az INSUMED tanácsadója, orvosa tájékoztatja, hogy az elfogyasztott energia, fehérje, szénhidrát mennyisége megfelelő volt e, hogy zsírt égessen az izomzatának a megtartása mellett. A tanácsadás alapján módosított fehérje – szénhidrát arány, az alapanyagcseréhez adaptált kalóriafogyasztás, a terápiás elvek betartása és a rendszeres BIA kontrol az eredményes zsírégetés biztosítéka. A tanácsadás során az optikai látvány alapján megtanult személyre szóló adag nagyság és fehérje – szénhidrát – zsír összetétel lehetővé teszi, hogy majdnem minden ételt a zsírégetés szolgálatába tud állítani.

A példareceptekből megtanult konyhatechnika segítségével bármilyen receptet át lehet kicsit alakítani, hogy megfeleljen az INSUMED terápia elvárásainak. Hogy ne keljen sokat keresgélnie különböző szakácskönyvek tartalomjegyzékében, összeállítottunk egy receptlink jegyzéket. A Laptopkonyha recepttárában található ételek között talál olyanokat, amiket egész családjának meg tud főzni, és Ön a saját személyére szóló fogyókúrás adag összetételének megfelelően tud fogyasztani. A Laptopkonyha receptjeihez írt megjegyzések és iránymutatások segítenek az INSUMED táplálkozási koncepció sikeres megvalósításához.

Oktató filmjeink megtekintéséhez jó szórakozást kívánunk és egy boldog, sikeres fogyókúrát:

 

Dr. Manfred Claussen

Az INSUMED főorvosa, az INSUMED akadémia igazgatója, táplálkozási specialista.

 

 

 

 

 

 

Olgyai Zoltán

Az INSUMED közép és kelet európai kooperációs partnere, az INSUMED főzőiskola és a Laptopkonyha séfje

és

a Laptopkonyha egész csapata

INSUMED Akadémia főzőiskolájának oktatófilmjei

Oktató filmek

Túlsúly és fogyókúra

Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie“. Ebben a filmben elmagyarázzuk, hogy miért kell ennie, ha felesleges testsúlyától meg akar szabadulni.

Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie

Mérés – tanácsadás –megvalósítás“ hármas egysége, az INSUMED táplálkozási tanácsadás alapja. A BIA testösszetétel mérés lehetővé teszi, hogy egy személyre szóló leletet készítsünk, ami tájékoztatást ad a szervezet tápláltsági és vízháztartásbeli állapotáról. Ennek a leletnek az alapján megtudjuk, hogy ha egészségesen akarunk fogyni, akkor mit és mennyit kell ennünk, hogy zsírt égessünk és izomzatunkat megtartsuk.

Mérés – tanácsadás –megvalósítás

Mi az inzulin szerepe életünkben és hogyan befolyásolja szervezetünk működését. Táplálkozási és folyadék fogyasztási szokásaink, hogy befolyásolják testsúlyunkat.

INSUMED a legsikeresebb fogyókúra

Ebből a filmből megismerheti az INSUMED fogyókúra gyakorlati megvalósítását.

INSUMED Akadémia főzőiskolájának példarecept filmjei

Példa receptek

A példa receptek az INSUMED fogyókúra előírásainak megfelelően elsősorban az intenzív zsírredukció fázisának a táplálkozásához adnak tanácsot, azaz: napi háromszori étkezés, ebből kettőször INSUMED Trinknahrung és egyszer egy finom és bőséges főétkezés ajánlott.

Miután az emberek anyagcseréje, életmódja más és más, így a tápanyag igényük is más és más lehet. Ezért vannak olyan példa receptek, amikben a szénhidrátok dominálnak és olyanok, amikben a fehérjék és az sem mindegy, hogy ebédre vagy vacsorára esszük a főétkezésünket.

A példa receptek az egész családnak szólnak, de a fogyókúrázók között vannak, például akiknek a fehérjékből kell többet és a szénhidrátokból kevesebbet enni, másoknak pedig éppen fordítva.

Intenzív zsírredukció szakasza

fehérje domináns

- Rántotta garnélarákkal 

szénhidrát domináns

- Gyümölcssaláta tehéntúróval


szénhidrát domináns

- Sertés szűzpecsenye brokkolival és spagettivel 

- Pisztráng currymártással és édesburgonyával


fehérje domináns

- Sertéskaraj sült zöldségekkel


- Marha steak gombával és rizzsel

 

fehérje domináns vacsora

- Pulyka mell zöld currymártással

 

- Garnéla rák penne tésztával


 

 

szénhidrát mentes vacsora

- Marha steak zöldbabbal 

- Shrimps mozzarellával, gombával és dióval


INSUMED Akadémia főzőiskolájának példarecepjei

Fehérje domináns reggeli

Rántotta rákkal

1 személyre

Hozzávalók:

15 dkg garnélarák fej és páncél nélkül

2 db tojás

0,5 dl tej, zsír 1,5%

1 db paradicsom

ízlés szerint só

ízlés szerint bors

½ tk vaj

1 tk petrezselyem zöldje

1 db teljes kiőrlésű péksütemény

Elkészítés:

A paradicsomokat felszeleteljük. A tojást a tejjel és a sóval felverjük. Egy teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a paradicsomot és ráöntjük a tojást. Közepes hőmérsékleten lassan sütjük a tojást és mielőtt megszilárdulna, rátesszük a rákokat. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemzöldjével.

Tálalás:

A teljes kiőrlésű magos zsömlével tálaljuk.

Szénhidrát domináns reggeli

Gyümölcssaláta házi túróval

1 személyre

Hozzávalók:

10 dkg házi túró

1 db narancs

1 db alma

1 db banán

50 g „Pumpernickel“ kenyér

1 dkg szezámmag

1 dkg dió

1 dkg tökmag

1 dkg lenmag

Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Egy teflonserpenyőben a szezámmagot, durvára vágott diót, tökmagot és a szétmorzsolt „Pumpernickel“ kenyeret kicsit megpirítjuk. Egy tányér közepére tesszük a házi túrót, köréje kerül a gyümölcs és az egészet megszórjuk a pirított hozzávalókkal és a lenmaggal.

Szénhidrát domináns ebéd

Sertésszűzpecsenye brokkolival és spagettivel

4 személyre

Hozzávalók:

40 dkg sertésszűzpecsenye

2 ek olivaolaj a hússütéshez

2 ek olivaolaj a mártáshoz

10 dkg hagyma

30 dkg brokkoli

1 db paradicsomkonzerv (400 g)

1 ek paradicsom sűrítve

2 db áttört fokhagymagerezd

1 kk reszelt citromhéj

ízlés szerint bors

ízlés szerint só

1 kk cukor

1 csokor friss bazsalikom

40 dkg spagetti

10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A húst szeletekre, a hagymát és brokkolit apróra vágjuk. Egy teflonos vokban a hagymát megfuttatjuk az olivaolajon, beletesszük a fokhagymát, a reszelt citromhéjat, paradicsompürét, a brokkolit, sózzuk, és erős tűzön sütjük, majd a paradicsom konzerv tartalmával felöntjük és puhára pároljuk. A tálalás előtt belekeverjük a bazsalikomot. A húst, fűszerezzük sóval és borssal és egy serpenyőben gyorsan körbesütjük. Az elkészítési útmutatónak megfelelően kifőzzük a spagettit.

Tálalás:

A tányérokra szedjük a spagettit, mellé öntjük a mártást, erre tesszük a húst, és megszórjuk a frissen reszelt parmezánnal.

Pisztráng currymártással és édesburgonyával

4 személyre

Hozzávalók: pisztráng

8 db pisztrángfilé

1 db citrom

2 db préselt fokhagyma gerezd

ízlés szerint só

liszt a panírozáshoz

2 ek olivaolaj a sütéshez

Hozzávalók: currymártás

10 dkg hagyma

2 ek olivaolaj

1 db paradicsomkonzerv (400 g)

1 ek sűrített paradicsom

1 dl főzőtejszín

1 tk currypor

ízlés szerint cukor

ízlés szerint só

Hozzávalók: édesburgonya

1 kg édesburgonya

60 dkg kelbimbó

ízlés szerint só

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A kelbimbóval együtt egy párolókosárba tesszük vagy egy gőzpárolóba, sózzuk és 100 fokon 25 perc alatt elkészítjük. A préselt fokhagymát összekeverjük a citromlével és a besózott halfiléket ezzel pácoljuk. Közben elkészítjük a mártást. A hagymát apró kockára vágjuk és olivaolajon megfuttatjuk. Hozzákeverjük a curryport és a sűrített paradicsomot, pár perces kevergetés után ráöntjük a paradicsomkonzerv tartalmát. Fűszerezzük kis cukorral és sóval. Nagy lángon kicsit besűrítjük, majd összekeverjük a főzőtejszínnel és ezzel is jól kiforraljuk, míg kicsit besűrűsödik. Eközben az édesburgonya és a kelbimbó is elkészült. A halfiléket kivesszük a pácból és letörölgetjük, lisztben megforgatjuk, és az olajon kisütjük.

Tálalás:

A tányérra öntünk a mártásból, erre kerül a kelbimbóból és az édesburgonyából és erre fektetjük a halfiléket.

Fehérje domináns ebéd

Sertéskaraj párolt – sült zöldségekkel

4 személyre

Hozzávalók: hús

60 dkg sertéskaraj csont nélkül teljesen lepucolva, vékony szeletbe vágva

4 ek paradicsompüré

1 tk bazsalikom (szárított)

ízlés szerint só

2 ek olivaolaj

Hozzávalók: zöldség köret

20 dkg fehérkáposzta vékony szeletekre vágva

20 dkg sárgarépa vékony szeletekre vágva

80 dkg burgonya

285 grammos kukorica konzerv lecsepegtetve

2 tk steak fűszerkeverék

1 csokor petrezselyemzöld

2 ek olivaolaj

ízlés szerint só

Elkészítés

Előző nap a fehérkáposztát csíkokra és a burgonyát kockára összevágjuk és pároló szitába vagy gőzpárolóba tesszük, fűszerezzük a steak fűszerkeverékkel. A gőzpárolót beállítjuk 100 fokra. Párolási idő 25 perc. Ha kész, hagyjuk kihűlni és másnapig a hűtőszekrényben tároljuk. Másnap a sárgarépát vékony srég szeletekre vágjuk és egy vokban az olajon átforgatjuk, hozzátesszük a kihűlt párolt zöldséget, kukoricát és összesütjük, majd megszórjuk a petrezselyemzöldjével. Ha a zöldség kész, a hús szeleteket megkenjük a paradicsompürével, fűszerezzük a szárított bazsalikommal, sóval és egy serpenyőben az olajon hirtelen kisütjük.

Tálalás

A zöldséget és a húst tányérokra rendezzük.

Marhabélszín vargányás gombamártással és rizzsel

4 személyre

Hozzávalók:

80 dkg marhabélszín

4 ek olivaolaj

ízlés szerint só

ízlés szerint bors

Hozzávalók: mártáshoz

40 dkg csiperkegomba

2 dkg szárított vargányagomba

10 dkg hagyma

1 ek vaj

2 dl fehérbor

1 tk kakukkfű

1 tk majoránna

1 csokor petrezselyemzöld aprítva

ízlés szerint bors

ízlés szerint só

ízlés szerint cukor

1 dl főzőtejszín

ízlés szerint fehér balzsamecet

Hozzávalók köret

30 dkg rizs

ízlés szerint só

Elkészítés:

A főzés megkezdése előtt a szárított vargányát forró vízbe áztatjuk. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A rizst egy lábosba tesszük, amit a sütőbe lehet tenni és fedele van. Felöntjük forró vízzel, sózzuk és felforraljuk, utána rátesszük a fedőt és a sütőben 20 perc alatt készre pároljuk. Előző nap is el lehet készíteni. Ha a rizs a sütőben van, elkészítjük a mártást. Ehhez a gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk.

A vajon megpároljuk a hagymát, hozzátesszük a friss szeletelt gombát és fűszerezzük a kakukkfűvel, a majoránnával, sózzuk, borsozzuk, a felpuhult vargányát kis kockára vágjuk, majd az áztatólevével és a borral együtt a gombára öntjük, erős forralással redukáljuk.

Felöntjük a tejszínnel, és mártás sűrűségűre főzzük. Ha szükséges, ízesítjük cukorral, sóval és a fehér balzsamecettel, belekeverjük a petrezselyemzöldet.

Amikor a mártás és a köret is készen van, akkor vesszük elő a húst, és a szeleteket nagy hőmérsékleten, rövid idő alatt átsütjük az olajon. Sózzuk, borsozzuk és a forró gombamártásba tesszük. Azonnal tálaljuk!

Tálalás:

Tányérokra adagoljuk a húsokat a mártással, és a rizst mellérendezzük.

Fehérje domináns vacsora

Pulykamell zöld currymártással

4 személyre

Hozzávalók: pulyka

60 dkg pulykamell szeletelve

ízlés szerint só, bors, római kömény, fokhagyma granulátum

10 dkg liszt a panírozáshoz

1 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók: currymártáshoz:

1 ek olivaolaj

2 ek zöld currypaszta

10 dkg hagyma

20 dkg mángold vagy spenót

1 csokor petrezselyemzöld aprítva

1 dl főzőtejszín

1 db citrom leve

ízlés szerint só

Hozzávalók: zöldségkörethez:

30 dkg kínai kel

30 dkg póréhagyma

30 dkg cékla

1 ek olivaolaj

1 ek szezámolaj

ízlés szerint só

Hozzávalók: köles körethez

1,5 dl köles

4,5 dl víz

ízlés szerint só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeveréssel. A kölest egy lábosba tesszük, felöntjük forró vízzel, sózzuk, ha újra forr fedőt teszünk rá és a sütőben 45 percig pároljuk. A sütőt kikapcsoljuk és még 15 percig a sütőben hagyjuk szikkadni.

Amíg a köles párolódik, elkészítjük a mártást, zöldséget és utoljára a húst.

A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, a mángoldot vagy spenótot összetépkedjük. Az olivaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a zöldséget, és tovább pirítjuk, amíg a mángold/spenót össze nem esik. Belekeverjük a tejszínt, ha felforrt és a mángold puha, mixerben pürésítjük, citromlével és sóval ízesítjük.

A kínai kelt, céklát és a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. Egy vokban az olivaolajon körbesütjük, sózzuk, és ha roppanósan kész, hozzákeverjük a szezámolajat.

Amikor mindezzel megvagyunk, a pulykaszeleteket sózzuk, fűszerezzük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.

Tálalás:

Tányérokra rendezzük a hússzeleteket, a zöldségeket, és meglocsoljuk a mártással, mellé teszünk a kölesből.

Garnélarák penne tésztával

4 személyre

Hozzávalók:

4 ek olivaolaj

6 gerezd fokhagyma

50 dkg mángold/spenót

40 dkg paradicsom

80 dkg garnélarák farok, héj nélkül

1 tk kapribogyó

1 tk oregánó

ízlés szerint chili paprika

ízlés szerint bors

ízlés szerint só

1 csokor aprított petrezselyemzöld

30 dkg penne

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymát szeletekre, a mángoldot csíkokra vágjuk, a paradicsomot kockára.

Olivaolajon megfuttatjuk a fokhagyma felét, hozzákeverjük a paradicsomkockát, és a csíkokra vágott mángoldot/spenótot is. Kis vizet öntünk alá, és néhány percig pároljuk – ezalatt „összeesik”. A paradicsomnak és mángold szárának még kissé roppanósnak kell maradnia. Fűszerezzük borssal, oregánóval, chilivel, kapribogyóval és sózzuk. Az elkészítési útmutató szerint kifőzzük a pennét, és belekeverjük a raguba. Èrdemes előző nap a tésztát megfőzni.

Ha ez kész, akkor egy vokban olivaolajat forrósítunk, és a fokhagymát megfuttatjuk rajta, a garnélákat sózzuk, átsütjük, megszórjuk petrezselyemmel.

Tálalás:

Tányérok közepére tesszük a pennés ragut, köré rakjuk a garnélákat.

Szénhidrátmentes vacsora

Marhasteak zöldbabbal

4 személyre

Hozzávalók: marhasteak

80 dkg marhabélszin

ízlés szerint só

ízlés szerint steak fűszerkeverék pl. Kotányi, kb. 2 tk

1 dl főzőtejszín

2 tk olivaolaj

1 ek vaj

1 tk currypor

Elkészítés

A húst 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, a steak fűszerkeverékkel fűszerezzük. Olivaolajon gyorsan körbesütjük. Hozzá tesszük a vajat, a curryt és félre húzzuk, alufóliával letakarjuk. Mire a zöldbab kész a hús is kész lesz.

Hozzávalók: köret

80 dkg zöldbab (megfőzve vagy konzerv, vagy mélyhűtött)

2 gerezd fokhagyma

2 ek olivaolaj

ízlés szerint só

2 ek édes chilimártás

Elkészítés

Az olajon a fokhagymát megfuttatjuk, hozzá tesszük a főtt zöldbabot, sózzuk, majd az édes chilimártással fűszerezzük, jól összemelegítjük.

Tálalás

A húst a zöldbabbal tálra tesszük.

Shrimps/garnélarák mozzarellával, gombával és dióval

4 személyre

Hozzávalók:

400 g garnélarák fej és páncél nélkül

250 g mozzarella „light”

4 db paradicsom

400 g gomba

2 ek zöld olivabogyó

1 db hagyma

5 dkg dió

2 ek olivaolaj

1 csokor petrezselyem

1 db citrom

ízlés szerint őrölt fekete bors

ízlés szerint só

chiliszálak díszíteni

Elkészítés:

A gombát szeleteljük, a diót durvára vágjuk, kis sóval fűszerezzük és az olivaolajon addig sütjük, míg a vizes levét el nem főtte. Egy keverőtálba tesszük a garnélarákot, a kockára vágott mozzarellát, paradicsomot és hagymát, aprított petrezselyemzöldet, olivabogyót és ráöntjük a fűszeres gombás, diós olajat, a citrom levét. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és a tálaló tányérokra rendezzük, chili szálakkal díszítjük.

INSUMED főzőiskola Laptopkonyhás receptjei

Intenzív zsírredukció időszaka

A koncepció építő időszaka

A testsúly sabilizálás időszaka

BESTFORM

BESTFORM sportolóknak

Segítsen BESTFORM-mal izomzatának, hogy izomzata is segíthessen önnek.

A BESTFORM egy 6–komponensű-fehérjét tartalmazó speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer por

L-karnitinnal, L-glutaminnal, természetes elágazó szénláncú aminosavakkal (BCAA), vitaminokkal, ásványi anyagokkal és édesítőszerrel.

A BESTFORM 6-komponensű - fehérjét tartalmazó speciális gyógyászati célra szánt tápszer port a táplálkozás- és a sporttáplálkozás-tudomány legújabb eredményeinek felhasználásával orvosok és táplálkozástudományi kutatók fejlesztették ki és tesztelték, a profi és szabadidő sport fokozott testi és mentális teljesítőképességének a támogatására.

- Ellátja a szervezetet gyorsan és egyszerűen magas minőségű tápanyagokkal.

- Fokozza a testi és mentális teljesítőképességet.

- Támogatja az izomzat felépítését és megtartását.

- Lerövidíti a regenerációt

- Erősíti az immunrendszert.

- OÉTI regisztrált gyógyászati célra szánt tápszer por, fehérjehiány, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére.

- Kiváló minőségű és létfontosságú fehérjéket tartalmaz, melyek nagy testi megerőltetés során fellépő fokozott fehérje igény pótlására nyújthatnak lehetőséget.

- Megfelelő adagolás esetén optimálisan elláthatja a szervezetet a létfontosságú esszenciális aminosavakkal, segítve az izomzat felépülését és gyors regenerációját.

- Természetes elágazó szénláncú aminosavakat (BCAA) és cinket tartalmaz, melyek segíthetnek az izomzat megvédésében fokozott testi megerőltetés, edzés, mérkőzés esetén.

- Glutamin és cink támogathatják az immunrendszert és csökkenthetik a fertőzésekkel szembeni hajlamot.

- Testsúly csökkentésénél támogathatja a zsír fogyását és csökkentheti az izomzat leépülését.

Az optimális fehérjefogyasztás előnyei a sportban

A sportolóknak, a nagy energia-felhasználás és a szervezetükben lejátszódó fokozott építő- és regenerációs folyamatok miatt, az átlagosnál nagyobb a fehérje igénye. A fizikai terheléstől függően a napi fehérje szükséglet testsúly-kilogrammonként 1,2–2 g, sőt időnként ennél még több is lehet. A mindennapi életben normális táplálkozással ezt a nagy fehérjeigényt nehéz kielégíteni.

A terhelésnek megfelelő optimális fehérje fogyasztás viszont szükségszerű az izomzat felépítéséhez, regenerációjához és az ezzel összefüggő jó teljesítmény biztosításához.

A testsúly optimalizálása a sportban:

A BESTFORM alacsony szénhidrát-tartalma és alacsony glikémiás terhelése (GI=1) lehetőséget nyújthat a testsúly diétás optimalizálásának támogatására. Sportolók testsúlycsökkentő diétája során gyakran előfordul az izomzat leépülése. Vizsgálatok kimutatták, hogy napi 2 g fehérje fogyasztás testsúly-kilogrammonként, csökkentheti az izom leépülését és fokozhatja a testzsír csökkenését, tehát átalakulás történik, melyet a sportolók szálkásodásnak neveznek, ilyenkor a zsír helyett izom épül.

A BESTFORM fehérje összetétele:

- tejfehérje

- tejsavófehérje

- kollagénhidrolizátum

- szójafehérje-izolátum,

- tyúktojásalbumin

- búzafehérje

Ezek a fehérjék tartalmazzák az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat. Szervezetünknek szüksége van az aminosavakra, az izomzat, kötőszövet, inak, szervek, hormonok, immunrendszerünk zavartalan, jó működéséhez, felépítéséhez és regenerációjához.

Minden adag BESTFORM tápszer por – tejtermék keverékben (300 ml tej + 30 g BESTFORM tápszer por) 36 g létfontosságú fehérje és aminosav található, és ezek a sport előtt, alatt és után a szervezet rendelkezésére állnak. A sportolók számára további fontos összetevőket is tartalmaz a BESTFORM mint az L-karnitin, L-glutamin, BCAA aminosavak, optimálisan adagolt vitaminok.

A BESTFORM aminosav összetétele

Aminosav tartalom:

100 g fehérjében

100 g termékben

100 g fehérjében

100g termékben

Izoleucin***

4,2 g

3,6 g

Hisztidin

1,9 g

1,6 g

Leucin***

7,4 g

6,3 g

Tirozin

2,9 g

2,5 g

Lizin***

6,2 g

5,3 g

Alanin

4,5 g

3,8 g

Metionin***

1,8 g

1,5 g

Aszparaginsav

7,4 g

6,3 g

Fenilalanin***

3,5 g

3,0 g

Glutaminsav

16,5 g

14,0 g

Treonin***

3,9 g

3,3 g

Glutamin

8,5 g

7,2 g

Triptofán***

1,0 g

0,9 g

Glicin

5,6 g

4,8 g

Valin***

4,8 g

4,1 g

Prolin

8,1 g

6,9 g

Arginin

4,1 g

3,5 g

Szerin

4,4 g

3,7 g

Cisztein

1,0 g

0,9 g

Hidroxiprolin

2,3 g

2,0 g

A csúcsteljesítményeket támogató célirányosan kiválasztott hatóanyagok

BCAA (4,7 g/adag)

A természetes elágazó szénláncú aminosavak, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA) antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat- és fehérje-anyagcserében.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját.

Elsősorban hosszantartó kitartást igénylő fizikai megterhelés esetén a BCAA fokozottan használódik fel az energiaigény kielégítésére, ezért a szervezet BCAA igénye megnő.

L-glutamin (2,5 g/adag)

Az izomzat anyagcseréjében mennyiségileg a glutamin a legfontosabb aminosav.

Intenzív testi megerőltetés esetén a szervezet glutamin felhasználása nagy, így sportolóknál egy glutamin hiány alakulhat ki. Egy kielégítő glutaminnal való ellátottság támogatja az immunrendszert (bélrendszer), elősegíti a tréning utáni regenerációt, kitolja az elfáradás időpontját, fokozza az izomzat felépítését és javítja az izomzat glikogéntároló képességét.

L-karnitin (500 mg/adag)

A karnitin egy természetes tápanyag, amire a szervezetünknek feltétlenül szüksége van a zsírsavaknak a sejt “erőműveibe” való szállítására és ezek energiává való átalakítására.

Egy kielégítő L-karnitin ellátottság elősegíti, hogy az izmok és a szívizom is lassabban fáradjon el. L-karnitinnal lehetséges a sport teljesítményeket és a regenerációt javítani.

Hosszantartó intenzív testi megerőltetés következtében (pl. triatlon) a szervezet L-karnitin vesztessége kimutatható.

Cink (23 mg/adag)

A sportolók számára a cinknek nagy jelentősége van.

A cink létfontosságú egy erős immunrendszer fenntartásához és az anyagcserében résztvevő több mint 300 enzim működését támogatja. Cink segíti az izomzat felépülését és így “anabolikus” nyomelemként kezelendő. Sportolók (többek között) izzadással cinket vesztenek. A versenysportban cink megfelelő adagolásával az immunfunkciókat lehet javítani. A cink fontos szerepet játszik a szénhidrát és zsír anyagcserében. A cink hiánya a regeneráció idejét meghosszabbíthatja. Különböző hormonok képződéséhez a cink létfontosságú (pl. tesztoszteron, növekedési hormon, inzulin) és ezek a jó teljesítőképességhez nélkülözhetetlenek.

BESTFORM-mal legyen ön is a legjobb formában!

BESTFORM = a legjobb forma, az erőnlét csodája

A sportolóknak, a nagy energia felhasználás és a szervezetükben lejátszódó fokozott építő és regenerációs folyamatok miatt, az átlagosnál nagyobb a fehérje igénye. A fizikai terheléstől függően a napi fehérje szükséglet testsúlykilogrammonként 1,2–2 g, sőt időnként ennél még több is lehet. A mindennapi életben normális táplálkozással ezt a nagy fehérje igényt nehéz kielégíteni.

A terhelésnek megfelelő optimális fehérje fogyasztás viszont szükségszerű az izomzat felépítéséhez, regenerációjához és az ezzel összefüggő jó teljesítmény biztosításához.

Különböző élelmiszerek fehérjetartalma

élelmiszer

fehérjetartalom 100 g - ban

BESTFORM

85,0 g fehérje

sajt (trappista, ementáli)

átlagosan 28,0 g fehérje

Tonhal (saját levében)

átlagosan 26,0 g fehérje

lencse

átlagosan 26,0 g fehérje

csirke mell

átlagosan 25,0 g fehérje

gépsonka

átlagosan 23,0 g fehérje

pisztráng

átlagosan 22,0 g fehérje

bab (száraz)

átlagosan 22,0 g fehérje

sertés comb, karaj

átlagosan 21,0 g fehérje

pulyka, házinyúl

átlagosan 21,0 g fehérje

marhahús

átlagosan 20,0 g fehérje

dió, napraforgó mag

átlagosan 19,0 g fehérje

Tükörponty

átlagosan 16,0 g fehérje

ízesített kenhető sajt

átlagosan 16,0 g fehérje

füstölt, főtt tarja

átlagosan 15,0 g fehérje

tofu

átlagosan 14,0 g fehérje

olasz felvágott, mortadella

átlagosan 14,0 g fehérje

baromfi párizsi

átlagosan 13,0 g fehérje

tojás

átlagosan 13,0 g fehérje

párizsi, krinolin, szafaládé

átlagosan 12,0 g fehérje

szalonnás felvágott

átlagosan 10,0 g fehérje

Fehér kenyér

Átlagosan 10,0 g fehérje

Csiperkegomba

Átlagosan 6,0 g fehérje

Tehéntej, kefir, joghurt

Átlagosan 3,4 g fehérje

A fenti táblázatból látható, hogy nem könnyű „normális“ táplálékokkal a szervezetet elégséges mennyiségű fehérjével ellátni. Egy főétkezés nem csak fehérje tartalmú élelmiszerekből áll, hanem fogyasztunk köreteket, zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket is, ezért gyakran nem tudunk annyi fehérje tartalmú élelmiszert megenni amennyire szükségünk volna. A BESTFORM speciális gyógyászati célra szánt tápszer por segítségével lehet ezt a problémát megoldani.

A BESTFORM gyártója és forgalmazója a németországi INSUMED cég. A németországi gyárban a termékek gyártása a legszigorúbb higiéniai követelményeknek megfelelően folyik, rendszeres laboratóriumi ellenőrzések kíséretében. A BESTFORM a kölni dopping labor analitikai eredménye alapján doppingmentes.

A kiváló német minőség egyik biztosítéka, hogy a BESTFORM forgalomba hozatala a németországi és EUs szigorú egészségügyi regisztrációs törvények értelmében történik és ennek alapján, Magyarországon is OETI regisztrációjuk megtörtént.

A BESTFORM speciális összetétele a sportolással járó élettani szükségleteknek megfelelően lett kialakítva a legújabb nemzetközi terápiás ajánlások alapján.

A BESTFORM 6 féle magas minőségű fehérje forrást tartalmaz, melyek egymáshoz viszonyított mennyisége úgy lett kialakítva, hogy nagy a tápszernek a biológiai hasznosulása és könnyen emészthető.

A BESTFORM tartalmazza az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat, ezeken belül az úgy nevezet esszenciális aminosavak és a természetes elágazó szénláncú aminosavak, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA) antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat- és fehérje-anyagcserében.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját. A BESTFORM ezen kívül létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz, amire a sportoló szervezetnek naponta szüksége van.

A sport előtt fogyasztva segít az izomzat felépítésében, csökkenti a fáradékonyságot, így növeli a teljesítőképességet. Sport után meggyorsítja a regenerációt és lehetőséget ad az edzések intenzitásának növelésére. A sport előtt és után fogyasztva optimális e kettős hatás.

A sportolók felesleges kilói a teljesítményüket csökkenti, a BESTFORM alacsony szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás terhelése (GL=1) lehetőséget nyújthat a testsúly diétás optimalizálásának támogatására. Sportolók testsúly csökkentő diétája során gyakran előfordul az izomzat leépülése, amit a BESTFORMAL kompenzálni lehetséges, így a testsúly csökkenése mellet meg lehet tartani a jó erőnlétet.

BESTFORM fiataloknak

A BESTFORM 6-komponensű - fehérjét tartalmazó speciális gyógyászati célra szánt tápszer port a táplálkozás- és a sporttáplálkozás-tudomány legújabb eredményeinek felhasználásával orvosok és táplálkozástudományi kutatók fejlesztették ki és tesztelték, a profi és szabadidő sport fokozott testi és mentális teljesítőképességének a támogatására.

A sportolók pozitív visszajelzései és eredményeinek javulása jó ideje köztudott dolog. A BESTFORM speciális összetétele az elmúlt évek során viszont újabb és újabb meglepő eredményeket hozott. Például, ha a BESTFORM a csúcs sportoló eleve sok izomzatát megfelelő alkalmazás esetén növeli, illetve regenerálja, akkor egy idős ember kevés és rossz élettani állapotban levő izomzatának is jót kell, hogy tegyen.

Láss csodát, pontosan ez történik az idős embereknél és a változás rendkívül látványos. Ha eddig alig tudtak a székből felállni vagy lépcsőt járni, egyszer csak ezek a mozgásformák könnyűvé válnak.

Sajnos az idősöknél az életkor előrehaladtával a szellemi képességek csökkenhetnek, persze ez nem mindenkinél van így, de általánosságban igaz. Testünk és agyunk működéséhez feltétlenül szükségünk van fehérjékre és ezek aminosavakból állnak. A BESTFORM tartalmazza az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat, ezek közül az esszenciális aminosavakat és a természetes elágazó szénláncú aminosavakat, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA).

Megfigyelhető, hogy ha az idős emberek hosszabb ideje fogyasztották a BESTFORMOT, akkor nem csak mozgáskészségük regenerálódott, hanem a szellemi képességük is jobb lett, kedélyállapotuk javult.

Ha a sportolók és idősek testi-szellemi állapotának javulását elősegíti a BESTFORM speciális fehérje-aminosav tartalma, akkor természetesen a fiatal szervezetek számára is jó szolgálatot tehet.

Ha nem elégséges az Ön izomzatának a nagysága, ha a zsír-izom arány a zsír javára áll, ha sokat kell tanulnia és nem ér rá sportolni, ha már fiatalon sokat kell dolgoznia és ezt fizikai erőnléttel nehezen bírja és mindig fáradt, vagy éppen sokat sportol, és csúcs formában van testileg-szellemileg, de ez nem elég Önnek, hanem még jobb eredményeket szeretne, akkor BESTFORMOT kell fogyasztania.

BESTFORM idősöknek

Idős emberek napi fehérjeszükséglete testsúlykilogrammonként 1,0 – 1,2 gramm, katabolikus legyengült állapotban 1,2 – 1,5 gramm (Geiss KR, Hamm M, Handbuch Sportlerernährung (1992) S. 122). Ez azt jelenti, hogy például egy 65 kg súlyos embernek naponta 78 – 97,5 gramm színtiszta fehérjét kellene megennie. Nézzük meg, hogy különböző élelmiszereknek mennyi az átlagos fehérjetartalma:

élelmiszer

fehérjetartalom 100 g - ban

BESTFORM

85,0 g fehérje

sajt (trappista, ementáli)

átlagosan 28,0 g fehérje

Tonhal (saját levében)

átlagosan 26,0 g fehérje

lencse

átlagosan 26,0 g fehérje

csirke mell

átlagosan 25,0 g fehérje

gépsonka

átlagosan 23,0 g fehérje

pisztráng

átlagosan 22,0 g fehérje

bab (száraz)

átlagosan 22,0 g fehérje

sertés comb, karaj

átlagosan 21,0 g fehérje

pulyka, házinyúl

átlagosan 21,0 g fehérje

marhahús

átlagosan 20,0 g fehérje

dió, napraforgó mag

átlagosan 19,0 g fehérje

Tükörponty

átlagosan 16,0 g fehérje

ízesített kenhető sajt

átlagosan 16,0 g fehérje

füstölt, főtt tarja

átlagosan 15,0 g fehérje

tofu

átlagosan 14,0 g fehérje

olasz felvágott, mortadella

átlagosan 14,0 g fehérje

baromfi párizsi

átlagosan 13,0 g fehérje

tojás

átlagosan 13,0 g fehérje

párizsi, krinolin, szafaládé

átlagosan 12,0 g fehérje

szalonnás felvágott

átlagosan 10,0 g fehérje

Fehér kenyér

Átlagosan 10,0 g fehérje

csiperke gomba

Átlagosan 6,0 g fehérje

Tehéntej, kefir, joghurt

Átlagosan 3,4 g fehérje

A fenti táblázatból látható, hogy nem könnyű „normális“ táplálékokkal a szervezetet elégséges mennyiségű fehérjével ellátni. Egy főétkezés nem csak fehérje tartalmú élelmiszerekből áll, hanem fogyasztunk köreteket, zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket is, ezért gyakran nem tudunk annyi fehérje tartalmú élelmiszert megenni amennyire szükségünk volna. A BESTFORM speciális gyógyászati célra szánt tápszer por segítségével lehet ezt a problémát megoldani.

A BESTFORM gyártója és forgalmazója a németországi INSUMED cég. A németországi gyárban a termékek gyártása a legszigorúbb higiéniai követelményeknek megfelelően folyik, rendszeres laboratóriumi ellenőrzések kíséretében.

A kiváló német minőség egyik biztosítéka, hogy a BESTFORM forgalomba hozatala a németországi és EUs szigorú egészségügyi regisztrációs törvények értelmében történik és ennek alapján, Magyarországon is OETI regisztrációjuk megtörtént.

A BESTFORM összetétele az időskorral járó élettani szükségleteknek megfelelően lett kialakítva a fehérjehiányosan táplálkozók legújabb nemzetközi terápiás ajánlásainak alapján.

A BESTFORM 6 féle fehérje forrást tartalmaz, melyek egymáshoz viszonyított mennyisége úgy lett kialakítva, hogy nagy a tápszernek a biológiai hasznosulása és könnyen emészthető.

A BESTFORM tartalmazza az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat, ezeken belül az úgy nevezet esszenciális aminosavak és a természetes elágazó szénláncú aminosavak, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA) antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat- és fehérje-anyagcserében.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját.

Tehát szervezetünknek szüksége van az aminosavakra, az izomzat, kötőszövet, inak, szervek, hormonok, immunrendszerünk zavartalan, jó működéséhez, felépítéséhez és regenerációjához. A BESTFORM ezen kívül létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz, amire a szervezetnek naponta szüksége van.

A BESTFORM magas aminosav koncentrációja lehetővé teszi, hogy viszonylag kis adagokban való fogyasztása is már meghozhatja az izomzat regenerációját és ezzel a jobb közérzetet.

Naponta 1 vagy 2, vagy 3 adag ajánlott, amit a főétkezésekhez illetve, főétkezések után kell elfogyasztani (például, mint desszertet)! Egy adag elkészítéséhez 10 g port 50 - 100 ml tejtermékben (tej, joghurt) vagy vízben kell jól elkeverni. Figyelni kell a kezelőorvosa által ajánlott napi folyadékmennyiség és táplálék elfogyasztására! Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.

Két ízben kapható: vanília és csoki.