Hirdetés
Almaleves

Almaleves

Gyümölcslevest nagyon sokféle gyümölcsből lehet és érdemes készíteni. A gyerekek egyik nagy kedvence az almaleves. Próbálja ki OZ receptjét, és biztosan örömet fog vele okozni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, a magházát kikanyarítjuk, a gyümölcshúst kockára vágjuk, és a cukorral, a vízzel és az almalével feltesszük főni. Fűszerezzük. Amikor megpuhult az alma (a forrástól számítva néhány perc), akkor egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, és ezt a habarást beleöntjük a levesbe, majd gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. Amennyiben nem gyerekeknek készítjük, ezen a ponton beletehetjük a Calvadost, vagy más almapálinkát.

Megjegyzés: A hozzávalókban tejföl és tejszín elegyét írjuk, míg a filmen csak tejszínt használunk. Mindkét verzió jó, csak a tejfölös kissé savanykásabb végeredményt ad majd.

Tálalás

Ez a gyümölcsleves minden tálalási hőmérsékletet "jól visel": hidegen, melegen, langyosan egyaránt fogyasztható.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg alma
4 dl víz
4 dl almalé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 -
2 ek cukor
3 cm-es
citromhéj
egészben
3 cm-es
fahéj
egészben
2 tk liszt
1 dl Calvados vagy más illatos almapálinka
esetleg

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés