
Almaleves
Gyümölcslevest nagyon sokféle gyümölcsből lehet és érdemes készíteni. A gyerekek egyik nagy kedvence az almaleves. Próbálja ki OZ receptjét, és biztosan örömet fog vele okozni!
Elkészítés
Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, a magházát kikanyarítjuk, a gyümölcshúst kockára vágjuk, és a cukorral, a vízzel és az almalével feltesszük főni. Fűszerezzük. Amikor megpuhult az alma (a forrástól számítva néhány perc), akkor egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, és ezt a habarást beleöntjük a levesbe, majd gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. Amennyiben nem gyerekeknek készítjük, ezen a ponton beletehetjük a Calvadost, vagy más almapálinkát.
Megjegyzés: A hozzávalókban tejföl és tejszín elegyét írjuk, míg a filmen csak tejszínt használunk. Mindkét verzió jó, csak a tejfölös kissé savanykásabb végeredményt ad majd.
Tálalás
Ez a gyümölcsleves minden tálalási hőmérsékletet "jól visel": hidegen, melegen, langyosan egyaránt fogyasztható.