Hirdetés
Cikória-radicchio-grépfrút saláta

Cikória-radicchio-grépfrút saláta

Nem kertelünk, bevalljuk: ez egy savanyú saláta! Ennek ellenére, vagy inkább pont ezért, hihetetlenül harmonikus és kellemes ízvilágot kínál. Nem kell tőle ódzkodni, garantáljuk, hogy ízleni fog!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1384 kcal
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A salátákat vékony csíkokra vágjuk. A grépfrútot egy éles késsel úgy hámozzuk meg, hogy rögtön a gyümölcshús belső, keserű, fehér héját is levágjuk. Egy vékony pengéjű, nagyon éles késsel kivágjuk a gerezdeket, a maradék gyümölcshúsos héjrészeket egy szűrőn kipréseljük, a levet felfogjuk. Összekeverjük a dresszing hozzávalóit, majd a tálon elrendezett salátát meglocsoljuk vele.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db cikória
1 fej radicchio saláta
2 db grépfrút

Dresszinghez

0.5 dl grépfrútlé
1 tk mustár
1 dl olívaolaj
0.5 kk áttört fokhagymagerezd
0.5 kk szardellapaszta

Tálaláshoz

4 ek fekete olívabogyó
bagett

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés