
Barack verrines sárgabarackzselével (pohárkrém)
Emeletes boldogság és divatos finomság lesz az, amit elfogyaszthat, ha ezt a pohárkrémet választja! Pohárkrém, azaz "verrines", a modern gasztronómia legújabb divatja.
Elkészítés ideje:
30 perc + 3 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Elkészítés
Vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Felmelegítjük a rumot. Az őszibarackot kockára vágjuk.
A sárgabaracklekvárt felforraljuk és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Hozzáöntjük a rumot is.
Habbá verjük a tejszínt, a mascarponéba forgatjuk, belekeverjük a mandulaaromát, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a zöldcitrom levét és héját, és a végén hozzáadjuk az őszibarackot.
A barackkrémet desszertes kelyhekbe, vagy megfelelő poharakba, tálkákba adagoljuk, tetejét elsimítjuk, és leöntjük a zselatinos lekvárral. Hűtőszekrénybe tesszük kb. három órára.
Tálalás
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
Krémhez
10 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
pár csepp mandulaaroma
2 csomag vaníliáscukor
5 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg őszibarackbefőtt
fél zöldcitrom leve és reszelt héja
1 kk Angostura
Sárgabarackzseléhez
15 dkg sárgabaracklekvár
0.5 dl rum
2 zselatinlap