Hirdetés
Barack verrines sárgabarackzselével (pohárkrém)

Barack verrines sárgabarackzselével (pohárkrém)

Emeletes boldogság és divatos finomság lesz az, amit elfogyaszthat, ha ezt a pohárkrémet választja! Pohárkrém, azaz "verrines", a modern gasztronómia legújabb divatja.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc + 3 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Felmelegítjük a rumot. Az őszibarackot kockára vágjuk.

A sárgabaracklekvárt felforraljuk és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Hozzáöntjük a rumot is.

Habbá verjük a tejszínt, a mascarponéba forgatjuk, belekeverjük a mandulaaromát, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a zöldcitrom levét és héját, és a végén hozzáadjuk az őszibarackot.

A barackkrémet desszertes kelyhekbe, vagy megfelelő poharakba, tálkákba adagoljuk, tetejét elsimítjuk, és leöntjük a zselatinos lekvárral. Hűtőszekrénybe tesszük kb. három órára.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Krémhez

10 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
pár csepp mandulaaroma
2 csomag vaníliáscukor
5 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg őszibarackbefőtt
fél zöldcitrom leve és reszelt héja
1 kk Angostura

Sárgabarackzseléhez

15 dkg sárgabaracklekvár
0.5 dl rum
2 zselatinlap

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés