Hirdetés
Bazsalikomos zöldségekkel sült csirkemellfilé ementális-spenótos pirított puliszkával

Bazsalikomos zöldségekkel sült csirkemellfilé ementális-spenótos pirított puliszkával

Pazar színek és pazar ízek - mosolygó szemek és boldog gyomor: ezeket ígéri és váltja be ez a recept! Okozzon örömet vele!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc + 24 óra + 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előző nap

Előkészítés: Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük. Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük. Belekeverjük a sajtot, majd folpackkal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt hűtőbe tesszük.

Másnap

Előkészítés: megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. Ha nem vállaljuk az ezzel járó idő- és munkatöbbletet, akkor használhatunk olyan paradicsom-konzervet, amelyikben már így elkészített paradicsomok vannak. A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük. A megmosott csirkemellfilét szintén kockázzuk.

Sütés: Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk, és fűszerezzük borssal, fokhagymával. Fehéredésig sütjük a húst, és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot.

Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.

Tálalás

A csirkés ragut tálra tesszük, és körberakjuk a pirított puliszkaszeletekkel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

40 dkg csirkemellfilé
3 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
6 db áttört fokhagymagerezd
30 dkg paradicsom, héj és mag nélkül, lecsepegtetve
10 dkg gomba
20 dkg zöldbab
5 dkg zellerszár
bors
1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
1 ek friss bazsalikom

Spenótos puliszkához

10 dkg kukoricadara
0.5 l víz
20 dkg spenót
vagy mángold
20 dkg ementáli sajt
olívaolaj a sütéshez

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés