
Bazsalikomos zöldségekkel sült csirkemellfilé ementális-spenótos pirított puliszkával
Pazar színek és pazar ízek - mosolygó szemek és boldog gyomor: ezeket ígéri és váltja be ez a recept! Okozzon örömet vele!
Elkészítés
Előző nap
Előkészítés: Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük. Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük. Belekeverjük a sajtot, majd folpackkal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt hűtőbe tesszük.
Másnap
Előkészítés: megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. Ha nem vállaljuk az ezzel járó idő- és munkatöbbletet, akkor használhatunk olyan paradicsom-konzervet, amelyikben már így elkészített paradicsomok vannak. A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük. A megmosott csirkemellfilét szintén kockázzuk.
Sütés: Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk, és fűszerezzük borssal, fokhagymával. Fehéredésig sütjük a húst, és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot.
Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.
Tálalás
A csirkés ragut tálra tesszük, és körberakjuk a pirított puliszkaszeletekkel.