
Bélszín gyros joghurtos fehérbabbal
Megint egy olyan recept, ami eszünkbe nem jutott volna, de amikor megízleljük a szánkban szétomló harmóniát, igazán nem értjük, hogy hogyan tudtunk eddig enélkül élni!
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1446 kcal
Elkészítés
Először a joghurtos babot készítjük el: a joghurtot összekeverjük a citromlével, olajjal, az áttört fokhagymával, a vágott kaporral, ízlés szerint sózzuk, majd beleforgatjuk a főtt babot.
A húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, rákenjük a fokhagymát, majd lisztbe forgatjuk. Olívaolajon nagy lángon körbesütjük.
Tálalás
A húst a babbal tálra rakjuk, és citromszelettel díszítjük.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
60 dkg marhabélszín
4 ek olívaolaj
6 db áttört fokhagymagerezd
4 ek liszt
1 tk oregánó
só
őrölt bors
1 db citrom
a tálaláshoz
Babhoz:
50 dkg fehérbab
megfőzve
2 dl görög joghurt
1 tk citromlé
4 tk olívaolaj
1 db áttört fokhagymagerezd
2 tk aprított kapor
ízlés szerint só