Elterjedt a vega életmód, így megeshet, hogy vega vendégek érkeznek hozzánk. Ilyenkor nem árt néhány hasznos és könnyű recept, mint
Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele rétesliszt) 1 csomag instant élesztő (7 g-os) 5 dkg porcukor 5 dkg lágy vaj 2
Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg báránycomb 3 szelet bacon 15 dkg aszalt szilva 0,5 dl szilvapálinka + 0,5 dl víz
A fesztivál izgalmas és látványos programokat kínál azoknak, akik hétvégén ellátogatnak Gyulára.
A gasztronómiai esemény az Észak-alföldi régió egyik kiemelt programja. A fesztivál központi étele a krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött,
„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár három alkalommal rendezték meg a Kézműves Ízek
A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük a magyar kézműves sajtokat és azok készítőit. Jelenleg Magyarországon hiányzik a sajtfogyasztás
Húsvét hétfő a magyar népéletében a locsolkodás napja. A szokás alapja a víz megtisztító, megújító erejébe vetett hit, mely változáson
Hamarosan itt a húsvét, amikor végre rengeteg idő lesz kikapcsolódni a barátokkal, párunkkal és a szeretteinkkel. Ennek apropójából húsvéti vigadalommal
Mákos, diós és mazsolás, foszlós kalács sütése, kóstolója, kézműves mesterségek bemutatója, gyermekeknek báb előadás, folklór műsor.
A hamvazószerdától húsvétvasárnapig tartó időszak a testi-lelki megtisztulás ideje. A régebbi időkben hívták negyvenlőbűtnek és egyszerűen bűtnek is. Kezdetben a
Hozzávalók: 125 gr. vaj 250 dkg. liszt 100 g nádcukor 1 tojás fél citrom héjja 1/2 kávés kanál szódabikarbóna, csipet
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 tojás, 2 evőkanál ecet, só.
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 1 csomag (2,5 dkg.) élesztő, 2-2,5 bögre tej, 2 tojás + 1 tojás a kenéshez, 2
Hozzávalók: 6 jó nagy marék savanyított kerekrépa, 1 vöröshagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, (nézzük át a
Hozzávalók: 1 marék szárított vargánya vagy 1,5 marék nyers vargánya, 1,5 bögre hajdinakása, 3 szál sárgarépa, 3 szál petre- zselyem,
Hozzávalók: 8-10 közepes nagyságú krumpli, 2-2,5 bögre rétesliszt, 2-3 nagyobb vöröshagyma, 1-2 pohár tejföl, 2-3 evőkanál zsír, só
Halász Péter néprajzkutató, a Lakatos Demeter Csángómagyar Egyesület titkára már évek óta kutatja a farsanghoz kötődő népi érdekességeket, szokásokat.
Sok olyan virág vesz körül minket, amelyek nemcsak a szemnek kívánatosak, hanem a szájnak is, de mégsem gondolunk rá ételként.
A farsangi időszak utolsó három napját a népi hagyományunk farsang farkának nevezi. Ekkor kerülnek sorra az utolsó nagy farsangi és