Elkészítés:
A lisztet keverőtálba szitáljuk, a többi hozzávalóval, valamint a tej fokozatos adagolásával a tésztát összedolgozzuk, dagasztjuk.
Kevés liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen jól átgyúrjuk, 2/3 részéből 3 darab, egyenként kb. 40 cm hosszú hengert formálunk, hármas fonással összefonjuk. A nyújtófával középen hosszában erőteljesen mélyedést nyomunk, és a mélyedést tojássárgájával kikenjük.
A megmaradt tésztát is 3 darab, egyenként kb. 35 cm hosszú hengerré formáljuk, hármas fonással összefonjuk, a mélyedés tetejére helyezzük.
Kikent sütőformába emeljük, meleg helyen kb. 30 perc alatt újrakelesztjük, lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk aprított mandulával, és előmelegített 190-200 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
A formából rácsra emeljük, kihűtjük.
A recept az Eszter tanya ajánlásával készült:
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/lodgement/129/eszter-tanya.html