Nyakunkon a szamócaszezon! Ki ne szeretné e finom gyümölcsöt, melyet nyers fogyasztása mellett sütéskor és főzéskor sokféleképpen felhasználhatunk. A háziasszonyok
A menta a háziasszonyok jó barátja. Télen-nyáron hasznát lehet venni, egyaránt sikerrel gondozható lakásban, például a konyhában, illetve a kertben.
A hársfavirágból készített szörp még nem annyira elterjedt, mint a bodza, de érdemes kipróbálni, itt a szezonja. Íze pompás, ráadásul
Nyári összejövetelek, baráti találkozások, születésnapok, névnapok mind jó alkalmat kínálnak egy kis grillezésre, amikor a hangulat is tetőfokára hág. Ilyenkor
A szitán áttört túrót elkeverem tojással, búzadarával, sóval golyó alakúra formázom, sós forró vízben kifőzöm vajon pirított zsemlemorzsában megforgatom. Tálaláskor
A Tanyacsárda ajánlásával Hozzávalók: 0,50 kg bárányhús, 0,10 kg sárgarépa, 0,10 kg gyökér, 0,05 kg zeller, 0,10kg karfiol, 0,10 kg
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojás, 5 dl tej, 10 dkg cukor, olaj vagy zsír a kisütéshez,
Hozzávalók: 1 l tej 25 dkg tarhonya 3 db tojás 3 púpozott evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor pici vaj
Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2
Ezeket otthon is el lehet készíteni, de a füstös szaunában készítve lesznek igazán porhanyósak és ízletesek. Érdemes megkóstolni.
A finnek egyik közkedvelt, majdhogynem nemzeti eledele. Finnországban szinte nincs olyan rendezvény, ahol legalább a mini (koktél) változatát ne tálalnák
Régen, amikor még Finnország is katolikus ország volt, ez volt az egyik legegyszerűbb böjti étel. Ma már az emberek nem
Kemencés langalló szintén az egyik legkedveltebb ételünk rendezvényeken, vendégváró fogásnak - amíg a többi étel elkészül- kiváló.
Megfelelő számú csirke felsőcomb bőre alá almaszeletet teszünk, sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk, egy-két rozmaring-szárat teszünk rá, meghintjük olajjal, és sütőben
A marhaszeleteket /comb, feketepecsenye, hátszín/ kiklopfoljuk és lisztbe mártva hirtelen kérget sütünk rájuk. A megmaradt lisztes, pörkös olajat kicsit kiegészítjük
Ez a leves az Akác-tanya egyik legkedveltebb ételfélesége. Szinte minden rendezvényünk már "elvárt" ínyencsége. Ezt a levest nem érdemes készíteni
Ezt az ételkülönlegességet épp akkor készítettük kemencében, mikor az Akác-tanyán a falusi turizmushoz kapcsolódó szakmai találkozó volt.
Hepp Tamás szőlőmusttal és tokaji aszúeszenciával készült kézműves mustárjai egyedülállóak, a kistermelőnek egyetlen üveggel sem marad a „nyakán”. Hepp Tamás
A helyi termékek, a falusi turizmus, valamint a gasztronómia intenzívebb népszerűsítése lehet az ökoturizmus alapja a magyar-horvát együttműködésben. A somogyi
Virágzik a földieper. Ha a következő hetekben napsütéses idő lesz, akkor már nem kell sokat várnunk, s már május elején