Hirdetés

Garantáltan ízletes grillparti-receptek

2014-06-05 12:49:37

Nyári összejövetelek, baráti találkozások, születésnapok, névnapok mind jó alkalmat kínálnak egy kis grillezésre, amikor a hangulat is tetőfokára hág.

Ilyenkor mindenkinek van egy-két klasszikus, jól bevált receptje, amit ilyenkor bevet a vendégek örömére. Ha nem villámpáccal készülünk, és ízfokozóval sem szeretnénk tömni a vendégeinket, akkor nem kell túlbonyolítani a pácrecepteket!

 

grillezett borda

Nekünk az alábbi összeállítás a tuti befutó egy-egy grillpartin (szeretünk mindenkinek a kedvére tenni): borsos-mustáros tarja, majoránnás-mustáros csirkemell, rozmaringos-citromos csirkemell, zöldfűszeres szűzérme, tejfölös-juhtúrós mártás, görög saláta, kukorica saláta és héjában sült burgonya.

Borsos-mustáros tarja

A zsírosabb részeket késsel kicsit keresztbe vágjuk - 4-6 szelet tarja -, 2 kk őrölt fekete bors (vagy ízlés szerint) - 2-3 ek mustár - 2 gerezd zúzott fokhagyma - 0,5-1 dl olaj

Majoránnás-mustáros csirkemell

4-6 nagyobb szelet csirkemell, 2 ek mustár, 1 kk őrölt fekete bors, 2 kk majoránna ízlés szerint, 0,5-1 dl olaj

Citromos-rozmaringos csirkemell

4-6 nagyobb szelet csirkemell, fél citrom leve, bors (ízlés szerint), friss rozmaring levelek egészben (egy jó köteg, a szárról leszedve), 0,5-1 dl olaj

A rozmaring levelek finom ropogósra megsülnek a húson, úgyhogy nyugodtan rajta hagyhatjuk. Olyan lesz, mint egy kis rozmaring chips.

Kakukkfüves szűzérme

6-8 szelet szűzérme, 2 kk bors, 2 kk szárított kakukkfű vagy friss kakukkfű (ebből több kell), 2 gerezd zúzott fokhagyma, 0,5-1 dl olaj

Összekeverjük a hozzávalókat, belemártogatjuk hússzeleteket. A szárnyas húsoknak 6 óra elég a pácolódáshoz, ezeket akár sózhatjuk is. A sertésnek jó, ha legalább egy napot áll a páclében és csak sütés előtt sózzuk be, hogy a só ne vonja el a nedvességet.

Héjában sült burgonya

A sütőben vagy a grillen is elkészíthetjük, alufóliába csomagoljuk a megmosott burgonyát, kb .40 perc kell a sütéshez, fejenként 2 db burgonyát számoljunk.

Juhtúrós mártás

10-15 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, 2 csipet só, őrölt fekete bors ízlés szerint, apró kockákra vágott hagyma, Összekeverjük a hozzávalókat és egy órát hagyjuk, hogy összeérjenek. A húsra vagy a héjában sült burgonyára locsolhatjuk. Isteni!

Görög saláta

10 dkg krémes fetasajt, 1 uborka, 3 db paradicsom, 1 fej lila hagyma, 1 kis csomag olívabogyógörögsaláta

Finom benne 1-2 db paprika és a jégsaláta is. A görög saláta akkor lesz az igazi, ha nagyon finom krémes fetasajtot veszünk, és azt a tetejére kockázzuk. A hozzávalókat minél kisebbre daraboljuk, hogy gusztusosan lehessen tálalni és enni.

Kukorica saláta

2 doboz kukorica, 5 ek majonéz, őrölt bors

Egyszerűen csak összekeverjük a hozzávalókat, petrezselyem zölddel dekorálhatjuk.

Az egyszerű receptekkel mindenkinek a kedvére tehetünk. Tartsunk otthon egy kis darált erős paprikát is, hogy aki egy kis csípős ételre vágyik, annak is a kedvére tegyünk. A grill pácokat egyébként feldobhatjuk egy kis darált chilivel, ha szeretjük.

Forrás: proaktivdirekt.com