Kisebb méretű konyhakertbe úgy kell összeválogatni a zöldségeket, hogy azokat termesszük, amelyeknél fontos, hogy frissek legyenek a felhasználáskor. Ezek közé
Kóstoltak már harcsapacalt? Itt az ideje. A magyar gasztronómia titkos csodafegyvere a májusi Parázs Varázson léphet a jegyzett világrekordok sorába.
A csalán sokak szerint egyszerűen csak egy közönséges gyomnövény, az igazság szerint viszont a tavaszi-nyári időszak egyik leghasznosabb gyógynövénye. Sokoldalúan
A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.
Az ínyesmesterségek könyve második megjelenésére egészen százhuszonnégy évet kellett várnunk, hiszen 1889-es kiadása óta nem nyomták újra a kötetet.
Helyszín: Nagybörzsönyi Vásártér
Helyszín: Mecseknádasd - Gesztenyés
Helyszín: Gazdaház Deák F. u. 40.
Helyszín: Barai Szabadidőpark
Nyersen, cukorral, csokiba mártva, tejszínhabbal, lekvárban, süteményben, tortán, szörpként, pálinkában, borban, és végre idén egy vásári forgatagban, ahol minden a
Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők a május 15-18. közötti belvárosi, Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a
Helyszín: Fesztivál tér A jó idő beköszöntével megrendezett gasztronómiai eseményen grillezett, szabad tűzön készült ételeket és azokhoz illő ízletes söröket,
Helyszín: Budai Vár Az idén immár harmadszor várja a látogatókat 2014. május 10-11. között a budapesti Kenyér- és Péksütemény Fesztivál,
Helyszín: MOM Park, Gesztenyéskert, Budapest, 12. kerület Nyárköszöntő borünnep friss rosékkal, pezsgőkkel és további finom borokkal. Gasztronómiai élmények, önfeledt borozgatás
A gasztroblogger folyamatosan kísérletezik! Egyik legújabb és ínyencségnek számító „kreációja” a medvehagyma szárának kovászolása! Érdemes kipróbálni. Honnan jött a medvehagyma
Hozzávalók: 3 dl tej 3 dkg élesztő 50 dkg liszt 5 dkg vaj 5 evőkanál cukor 2 tojássárgája csipetnyi só
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 3,5 dl meleg víz 1 evőkanál olívaolaj 2 teáskanál só
Hozzávalók: 40 dkg maradék főtt húsvéti sonka (kockázva) 1,5 liter sonka főzőlé 25 dkg leveszöldség vegyesen (kockázva) zellerzöld kevés majoranna
Az ételintoleranciával küzdő embereknél a tojásfehérje és sárgája is ott van a leggyakrabban gyomorbántalmakat, bélpanaszokat okozó ételek listájában.
Hozzávalók: Tésztához 18-20 dkg finomliszt csipetnyi só 15 dkg Rama 2-3 evőkanál jéghideg víz Töltelékhez 20 dkg reszelni