Elkészítés:
4 evőkanálnyi melegvízzel és 1 kanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. 3 dl meleg vizet az olajjal, sóval, a maradék cukorral, a borssal és a felfuttatott élesztővel összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a lisztet kézi robotgéppel jól kidolgozott tésztát készítünk, és a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelék alapanyagait összekeverjük, és rákenjük a kinyújtott tésztára. Mint a bejglit, feltekerjük, és újra kelesztjük.
A tetejét megkenjük a tojássárgája + 1 evőkanál víz keverékével. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Az alapanyagok beszerezhetők az alábbi termelőnél:
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/services/1232/balatoni-hus.html