A fővárostól 25 kilométerre fekvő Veresegyház sokáig medveotthonáról és tavairól volt híres, 2012 óta azonban a gasztrokultúra rajongóinak is célpontja.
A baromfi a háziasított madarak, tyúk, pulyka, kacsa, liba, gyöngytyúk gyűjtőneve. Egykor elképzelhetetlen volt egy falusi porta baromfiudvar nélkül. A
Nem egyszerű munka, a végeredmény azonban mindenért kárpótolja a „gazdát”. Bizonyára nagyon finom lehet a csipkebogyóból és galagonyából készült bor.
Igen. Bármily hihetetlen is: együtt a fokhagyma és a szilva. Gasztrobloggerünk remek befőtt elkészítésének receptjével örvendeztetett meg bennünket. Konyhatündérek, háziasszonyok,
Idén is elbűvölte a látogatókat a Budai Várban rendezett Mesterségek Ünnepe, melynek keretében a sajtutcában újra bemutatkoztak a kézműves sajtkészítők.
Kóspallag mellett, a Börzsöny egyik legszebb helyére álmodta meg a család a vendégházat, s a Málnáskert rövid időn belül sokak
Sarud, az Élményfalu elnevezéssel 2013-ban indult az a helyi összefogásra épülő program, melynek célja a Tisza-tó és Sarud település népszerűsítése.
Ebben a faluban csak a Sebők-család él, mindenki más a szőlőjébe látogat ide. No és a szállóvendégek, akik örömmel veszik
Nem feltétlenül igaz a mondás, hogy aki nem tudja csinálni, az tanítja. Lehet a falusi turizmust egyszerre kutatni, tanítani és
Sokan és sokféle szempontból foglalkoznak ma a gasztronómiával, s közülük egyre többen a sütés-főzés eszközeivel, azok minőségével, megbízhatóságával. A balatonendrédi
Valóban idilli itt minden: világbajnoki színvonalú a pihenőpark és a kínálata, ráadásul világbajnok sportoló a vendégvárónk. Vágyhatunk-e ennél többre? Az
Sokan Mézes Gergőként ismerik, s nem véletlenül. Molnár Gergely vizsolyi fiatalembernek mindene a méhészkedés, és az erre épülő komplex szolgáltatások.
A Csepel-sziget déli csücskével szemben lévő Tass község a turisták kedvelt helye, a Tassi Halászcsárda pedig a gasztronómia szerelmeseinek „otthona”.
Már-már szájtátva néz körül az ember, amikor belép a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterembe Tihanyban, mert szinte fél évszázaddal
Fahamuval fűszerezett lángos, paraszt jakuzzi, finom mátrai borok, természetjáró túrák a környéken: ezeket is kínálja a domoszlói Öregház Vendégház. A
Kiváló borok, közel egy kilométer hosszúságú pince, hangulatos vendégszobák, gyönyörű kilátás, varázslatos wellness-sziget. Mindez az Angyal Borászatban!
Váli-völgy, Vál, Válvölgye Étterem és Pizzéria, Marton József: ma már szorosan „összetartozó” nevek, sok turista és a gasztronómia szerelmesei számára.
Palkonyán, a Villányi Borvidék legszebb falujában egy fiatal házaspár, mert nagyot álmodni, amikor a városi létet felcserélte a vidéki vendégfogadással.
A győrújbaráti Ács Pincészet a Pannonhalmi Borvidék egyik gyöngyszeme, ahová mindig szívesen tér vissza a vendég, mert boraik igazi vendégcsalogatóak.
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej hagyma, 2 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika