Hozzávalók (4 személyre): Saláta: 30 dkg kecskesajt, 1 jégsaláta, 5 dkg (1 db közepes nagyságú) lilahagyma, 6-8 dkg madársaláta, 8
Hozzávalók 4 személyre: •10 dkg rétestészta •étolaj (a kenéshez) •1 evőkanál cukor •8 evőkanál almaecet •12 evőkanál méz •2 db
Hozzávalók (4 személyre): Töltelék: 40 dkg kecskecomb csont nélkül, 10 dkg kecskemáj, 5 dkg kecskevese, 4 dkg (1 kis fej)
Időpont: 2014-02-07 - 2014-02-09 A téli Balatonon egyedülálló, és az egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye, remek kulináris élményekkel.
Időpont: 2014-02-15 Igazi disznótoros hangulat, malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc várja a vendégeket február 15-én Túrkevén.
Időpont: 2014-02-01 A rendezvényen csapatok mérik össze tudásukat, ki tudja a legfinomabb disznótorost elkészíteni.
Időpont: 2014-01-24 - 2014-01-25 „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince!” A versike alapja az a népi hagyomány, mely szerint
Időpont: 2014-01-18 Reggel hordós Vince, napközben újdonságként már 3 útvonalon dűlőjáró Vince, este pedig vacsorázó Vince programokkal várunk mindenkit sok
Időpont: 2014-01-18 Januárban az ország legjobb vörösborosai fogadják a vendégeket Etyeken az újhegyi és szépvölgyi pincékben.
A télire eltett savanyúság a hideg napokon is eszünkbe juttatja a nyarat, a kertészkedést, és ráadásként kellemes ízeket is kölcsönöz
Rossz hír a kampányszerű kúrák kedvelőinek: új testsúlyunk megtartása élethosszig tartó "munkát" igényel. Jó hír: az egészséges életmódra rászokhatunk! Ráadásul
Milyen is az a falusi vendégasztal? Olyan, amikor egy városba költözött család felkerekedik gyerekestől, mindenestől, és hazamennek a nagymamához. Márki
Az ember hosszú idők óta ismeri, szereti és fogyasztja a sajtot. A sajtkultúra ma már a gasztronómia része, finomabbnál finomabb
A borutak mintájára megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők saját portékáikat árulják, és turistákat is fogadnak.
Ebben a cikkben a vajról lesz szó. A vajról, nem margarinokról, vajkrémekről, szendvicskrémekről. Azért tartjuk fontosnak mindezt jó előre leszögezni,
Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesített sertéscsülköt tepsibe helyezem kb. 2 óra alatt ropogósra sütöm. Burgonyát meghámozom, cikkekre vágom, sóval ízesítem,
A megtisztított héjában főtt 4-5 közepes burgonyát krumplinyomón áttörjük, a liszttel , tojással, csipet sóval összegyúrjuk, cipókat formázva kissé pihentetjük,
2 szelet húsos szalonna a kiolvasztott zsírjában vöröshagymát és jól kiáztatott és kinyomkodott két marék savanyú káposztát megdinsztelünk, melyet ízesítünk
Hozzávalók: 2db réteslap, 0,20 kg mák, 0,10 kg cukor, 1db citrom héja, 0,5kg tök, 0,15l tej, 1cs. vaníliás cukor, 0,05l
Hozzávalók: 1,00 kg marhafarok, 0,50 kg marhacsont, 0,10 kg sárgarépa, 0,10 kg gyökér, 0,05 kg karalábé, 0,05 kg zeller, 0,10