Kandikó pecsenye a Kandikó Fogadó ajánlásával
2013-12-12 12:54:00
2 szelet húsos szalonna a kiolvasztott zsírjában vöröshagymát és jól kiáztatott és kinyomkodott két marék savanyú káposztát megdinsztelünk, melyet ízesítünk tárkonnyal és és frissen őrült köménnyel. Ha elkészült, kihűtjük . 8 szelet vékonyra szeletelt sonkát lepiritjuk és a nyitott szeletekbe vágott 8 szelet karajba töltjük az időközben kihűlt káposztával. Gondosan összehajtogatjuk és a sonka zsírjában mindkét oldalát ropogósra sütjük. A visszamaradt zsírban zúzott fokhagymát izzítunk, kevés liszttel megszórva , tejföllel fokhagymás krémmártást készítünk és a húshoz adjuk. Köretként zsemlegombóc illik hozzá. Kitűnő korhelykedő étel, melyhez jól illik bármilyen rizling bor , de talán még egy pohár jófajta sör.