Hirdetés

Kecskesajtos rétes mézes körtével - A Nagyrédei Kecskefarm ajánlásával

2014-01-16 09:30:00

Hozzávalók 4 személyre:

•10 dkg rétestészta

•étolaj (a kenéshez)

•1 evőkanál cukor

•8 evőkanál almaecet

•12 evőkanál méz

•2 db körte

•5 evőkanál olívaolaj

•2 teáskanál szarvasgombás balzsamecet

•1 csomag zöldhagyma

•1 fej zöldsaláta

•20 dkg kecskesajt

Elkészítés:

1. A rétestészta lapjait olajjal megkenjük. Ezt úgy készíthetjük el, hogy egy lapot leveszünk, tetejét olajjal megkenjük, ráhelyezünk egy újabb réteslapot, ezt ismét megkenjük, és ezt addig ismételjük, ahány lapunk van (általában 4 lapból áll egy tészta).

2. Ha a lapokat megkentük, 10 x 10 cm-es darabokra vágjuk.

3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A cukrot karamellizáljuk, mikor aranysárga, hozzáadjuk az almaecetet és 4 evőkanál mézet, majd hozzáadjuk a meghámozott, apró kockára vágott körtét.

5. Amint elfőtte a levét, félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.

6. 8 evőkanál mézet összekeverünk 5 evőkanál olívaolajjal, 2 teáskanál balzsamecettel, és az apróra vágott zöldhagymával. A saláta leveleit összetépjük, az öntettel jól összekeverjük.

7. A kihűlt réteslapokra ráhelyezzük a kecskesajt szeleteket. 3 réteslapból és 2 kecskesajtból kis tortácskákat késztünk.

8. A kecskesajtos rétest a mézes körtével és a zöldsalátával tálaljuk.

 

Megjegyzés:

Tippek:

- Tovább fokozhatjuk az étel élvezetét, ha a rétegzett kecskesajtos rétest előmelegített, 100 fokos sütőbe helyezzük 10 percre, hogy a sajt szépen megolvadjon.

- Tálaláskor a rétes alá tehetünk egy vékony szelet sajtot, hogy a rétes megálljon a tányéron, és ne csúszkáljon el.

 

http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/975/kecskesajtos-retes-mezes-kortevel.html