A ledarált kecskemájat és vesét az apróra vágott hagymával együtt 5 dkg vajban megpirítom serpenyőben. Ezután egy keverőtálba öntöm, beleteszem az apróra vágott petrezselymet és zsályát. Kevés mézzel, sóval, borssal, és a gyömbérrel ízesítem. Hozzáadom a natúr, reszelt kecskesajtot. Ez tartja össze a tölteléket. Egy fakanállal, vagy a kezemmel jól összedolgozom. A báránycombból tenyér nagyságú, vékony szeleteket vágok. Klopfolóval megigazítom, óvatosan megsózom a majdani külső oldalát, mert belülről a töltelék már ízesített. Kanállal a hús közepébe teszem a tölteléket. Behajtogatom a széleit, és bebundázom (bepanírozom) a következő módon: a kb. hüvelykujj nagyságú töltött húst megforgatom a lisztben, bemártom a tojásba, és olyan zsemlemorzsába forgatom, ami fele arányban darált diót tartalmaz.
Közepesen forró bő zsiradékban, vagy fritőzben kisütöm.
Köretként zöldséges rizst vagy juhtúros burgonyapürét kínálok hozzá.
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/974/dios-bundaban-sult-gida-falatkak.html