Hirdetés

Pikáns sonkaleves

2014-04-16 10:23:00

Hozzávalók:

40 dkg maradék főtt húsvéti sonka (kockázva)

1,5 liter sonka főzőlé

25 dkg leveszöldség vegyesen (kockázva)

zellerzöld

kevés majoranna

1 fej vöröshagyma (finomra vágva)

2 gerezd fokhagyma (aprítva)

bors

babérlevél

pár karika zöldpaprika

1 evőkanál liszt

2-3 evőkanál Vénusz olaj

2 db burgonya (kockázva)

kevés apró száraztészta

2 dl tejföl

4 db egész tojás

pici cukor

citromlé vagy ecet

 

Elkészítés:

Zsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belaadjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet.

5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként (nem keverjük azonnal).

Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

 

A hozzávalók beszerezhetők az alábbi termelőnél:

http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/services/1890/soma-sonka.html