A kockára vágott bárányhúst zsíron kevés hagymával kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott gyökeret, sárgarépát. Cikkekre vágom a gombát, a zellert és tovább pirítjuk. Pirítás után megszórjuk liszttel, petrezselyemmel és felengedjük a báránycsontokból főtt másodlével. Babérlevelet, őrölt borsot és sót teszünk bele. Lassú tűzön főzzük, majd félfővés után még hozzáadjuk a rózsáira szétszedett karfiolt. Ha kell utánízesítjük. Apró galuskát szaggatunk bele, végül tejföllel feljavítjuk és forrón tálaljuk. Tálalásnál hámozott citromkarikával és tejföllel díszítjük.
Alföldi bárányleves
2014-05-30 11:24:00
A Tanyacsárda ajánlásával
Hozzávalók: 0,50 kg bárányhús, 0,10 kg sárgarépa, 0,10 kg gyökér, 0,05 kg zeller, 0,10kg karfiol, 0,10 kg gomba, 0,03kg vöröshagyma, 0,08 kg liszt, 0,02 kg só, 0,003 kg zsír, 0,10l tejföl, 0,001kg babérlevél, 1 cs. petrezselyem, aprógaluska.