Hirdetés

Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja, Szentes, 2014.04.21.

2014-04-10 07:58:00

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár három alkalommal rendezték meg a Kézműves Ízek Fesztiválját Szentesen, Húsvéthétfőn. 2011-ben a Művésetek Háza, 2012-ben a Dózsa-ház, 2013-ban a Tóth József utcán található Művelődési és Ifjúsági Ház adott helyszínt a rendezvénynek, az utóbbi két évben a Kurca partot is birtokba vették.

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.

Kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei, olyan régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg mint a kovács, íjász, fafaragó. Emellett a népi hímzés és tojásfestés művészetébe is belekóstolhatnak.

A sütés-főzés mellett egész nap előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, melyek témája szintén az étkezések és annak szokásaihoz kapcsolódik.

A színpadon is folyamatos programok váltják egymást: népi muzsika, néptánc, divatbemutató színesíti a programot. A látogatók pedig locsoló versekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal.

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület rendezvényén számos civil szervezet működik közre, hogy tartalmas programot nyújtson a locsolkodás mellett és helyett ezt a rendezvényt választó érdeklődőknek.

A Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja következő időpontja: 2014. április 21. (Húsvéthétfő)

Forrás:

http://videkjaro.hu/programok/5591/szentesi-kezmuves-izek-fesztivalja.html?width=983