Hirdetés

Tejfölös kerekrépa

2014-02-27 13:48:00

Hozzávalók: 6 jó nagy marék savanyított kerekrépa, 1 vöröshagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, (nézzük át a répát, mennyi babérlevél és egész bors került bele, az szerint legyen 2 babérlevél és 5-6 szem egész bors), 1 doboz tejföl, 1 evőkanál liszt, só

„Alapja” lehet füstölt köröm, bőrke, disznófej, húsos csülök, színhús. Itt csak a főzelék elkészítési módja szerepel.

A hús levébe feltesszük a répát főni. A répát ízleljük meg, mert főként tél vége felé már nagyon savanyú lehet, ekkor csavarjuk ki, ha az sem segít, mossuk meg langyos vízben. Tegyük bele a fűszereket, reszelt vöröshagymát, és kb. 40 percig főzzük. A tejfölös habarással együtt még 2-3 percig főzzük.

 

Forrás: Őrségi Nemzeti Park

http://onp.nemzetipark.gov.hu/