Hirdetés

Aszalt szilvával göngyölt báránycomb vadrizzsel

2014-04-13 09:00:00

Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg báránycomb
3 szelet bacon
15 dkg aszalt szilva
0,5 dl szilvapálinka + 0,5 dl víz
1-2 ág friss rozmaring
5 gerezd fokhagyma
1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
1 evőkanál kacsazsír
5 dkg vaj

bors

A körethez :
15 dkg vadrizses rizskeverék
1 kisebb babérlevél

Elkészítés:

Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb, nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.