Keménylebbencs bográcsban a Tanyacsárda ajánlásával
Hozzávalók: 0,30 kg száraztészta, 0,50 kg burgonya, 0,30 kg füstölt kolbász, 0,10 kg húsos füstölt szalonna, 0,05 kg zsír, 0,02 kg kalocsai édes-nemes fűszerpaprika, 0,03 kg só, 0,02 kg cseresznyepaprika, 0,10 kg paradicsom, 0,10 kg zöldpaprika, 0,05 kg makói hagyma, 1 csokor zellerzöld.
A kockára vágott szalonnát kevés zsíron kisütjük, a szalonnakockákat kiszedjük és ebbe a zsírba beletesszük a tördelt csuszatésztát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott makói hagymát, kicsit még pirítjuk. Fűszerpaprikával megszórjuk és füstölt lével felengedjük. Ha nem lenne elég sós a füstölt létől, utánsózzuk. A kolbászt karikára vágjuk, a burgonyát kissé lapos kockára, a paradicsomot és a fehérpaprikát nagyobb cikkekre, a zeller zöldet durvára vágjuk össze. Mindezt ráöntjük a felengedett lebbencsre és készre főzzük. Bográcsból tálaljuk.
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/1035/kemenylebbencs-bogracsban.html
Sertésborda-csardagazda módra a Kondorosi Csárda ajánlásával
A sertéskarajt felszeletelem, sóval, őrölt borssal, fokhagymával pácolom. A bepácolt karajszeleteket rostlapon készre sütöm. A tisztított hagymát szeletelem, sózom, lisztezem, forró olajban készre sütöm. A burgonyát meghámozom, kockára vágom, a megtisztított paprikát, paradicsomot, vöröshagymát szeletekre vágom és paprikás burgonyát készítek belőle. Ízesítem sóval és őrölt borssal. Tálaláskor piaci savanyúkat adok mellé.
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/1012/sertesborda-csardagazda-modra.html
Tanyasi ízelítő managlicából a Tanyacsárda ajánlásával
Hozzávalók: 0,20 kg házi szalámi, 0,25 kg füstölt sonka, 0,20 kg Kolozsvári szalonna, 0,25 kg disznósajt, 0,20 kg kenőmájas, 1 fej fejes saláta, 1 csomó póréhagyma, 1 csomó fehér retek, 0,10 kg paradicsom, 0,10 kg kígyó uborka, 0,05 kg lilahagyma, 0,05 kg erős zöldpaprika, 3 db tojás, 0,20 kg gomolyatúró, 0,05 kg makói hagyma, 0,005 kg kalocsai édes-nemes fűszerpaprika, 0,003 kg őrölt köménymag, 0,10 l tejföl, 0,10 kg vaj.
A házi készítésű, ízesítésű és füstölésű szalámi, kolbász, sonka, kenőmájas és disznósajt bőrét először gondosan eltávolítjuk, majd formásan felszeleteljük. Ezt követően különböző formákat kialakítva fatálra helyezzük. A friss paprikát, uborkát, paradicsomot, lilahagymát, jégcsapretket, póréhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a salátát megmossuk. Ezzel díszítjük és ízlés szerint a hideg felvágottak mellé helyezzük. A túróból körözöttet készítünk, a tojást megfőzzük és a húsok mellé felrakva tálaljuk.
Reggelinek, előételnek, uzsonnának ajánljuk.
Körözött: A gomolyatúrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a finomra őrölt köménymagot, pirospaprikát, tejfölt és a puha vajat, habverővel jól kikeverjük.
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/1033/tanyasi-izelito-mangalicabol.html
Rózsa Sándor kedvence Kondorosi Csárda ajánlásával
A sertéstarját szeletelem, sóval, őrölt borssal, fokhagymával pácolom. A bepácolt tarjaszeleteket rostlapon készre sütöm. A tisztított hagymát szeletelem, sózom, lisztezem, forró olajban készre sütöm. A szalonnát szeletelem, bőrig beirdalom, majd meg sütöm. A burgonyát meghámozom, cikkekre vágom, sóval ízesítem, a megtisztított paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, gombát szeletekre vágom, ízesítem sóval és őrölt borssal. Összekeverem, tepsibe rakom, olajat adok alá és kemencében készre sütöm.
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/1016/rozsa-sandor-kedvence.html
Legényfogó leves a Kondorosi Csárda ajánlásával
A sertés orja csontot hideg vízben felteszem főni, sózom. Forrás után lehabozom, bezöldségelem sárgarépával, petrezselyemmel, zellerrel, karalábéval, kelkáposztával, karfiollal, vöröshagymával, ízesítem egész borssal, szerecsendióval. Készre főzöm. Metéltre vágott zöldségekkel, külön kifőtt csigatésztával és főtt tojással tálalom.
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/1010/legenyfogo-leves.html