Hirdetés

Ropogós, kecskesajtos rétes mézes körtével

2013-12-12 12:20:00

Nagyrédei Kecskefarm ajánlásával

 

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg rétestészta

étolaj (a kenéshez)

1 evőkanál cukor

8 evőkanál almaecet

12 evőkanál méz

2 db körte

5 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál szarvasgombás balzsamecet

1 csomag zöldhagyma

1 fej zöldsaláta

20 dkg kecskesajt

Elkészítés:

1. A rétestészta lapjait olajjal megkenjük. Ezt úgy készíthetjük el, hogy egy lapot leveszünk, tetejét olajjal megkenjük, ráhelyezünk egy újabb réteslapot, ezt ismét megkenjük, és ezt addig ismételjük, ahány lapunk van (általában 4 lapból áll egy tészta).

2. Ha a lapokat megkentük, 10 x 10 cm-es darabokra vágjuk.

3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A cukrot karamellizáljuk, mikor aranysárga, hozzáadjuk az almaecetet és 4 evőkanál mézet, majd hozzáadjuk a meghámozott, apró kockára vágott körtét.

5. Amint elfőtte a levét, félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.

6. 8 evőkanál mézet összekeverünk 5 evőkanál olívaolajjal, 2 teáskanál balzsamecettel, és az apróra vágott zöldhagymával. A saláta leveleit összetépjük, az öntettel jól összekeverjük.

7. A kihűlt réteslapokra ráhelyezzük a kecskesajt szeleteket. 3 réteslapból és 2 kecskesajtból kis tortácskákat késztünk.

8. A kecskesajtos rétest a mézes körtével és a zöldsalátával tálaljuk.

Megjegyzés:

Tippek:

- Tovább fokozhatjuk az étel élvezetét, ha a rétegzett kecskesajtos rétest előmelegített, 100 fokos sütőbe helyezzük 10 percre, hogy a sajt szépen megolvadjon.

- Tálaláskor a rétes alá tehetünk egy vékony szelet sajtot, hogy a rétes megálljon a tányéron, és ne csúszkáljon el.

 

http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/975/kecskesajtos-retes-mezes-kortevel.html