Hagyományos disznótoros verseny:
3-10 fős csapatok, családi, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák versenye, ahol a feladat egy 100-200 kg-os sertés helyszínen történő, hagyományos módon történő feldolgozása. A rendezvényre látogatók a csapatok elkészült disznótoros ételeit megkóstolhatják.
Szent Miklós-napi házi pálinkák versenye:
A Szent Miklós-napi házi pálinkák versenyén kizárólag valódi gyümölcspárlatok vesznek részt. A versenyben résztvevő pálinkákat a látogatók megkóstolhatják. A disznótoros és pálinkakóstolók árát és az adagokat a versenyzők határozzák meg, és az adagok méretét és árát jól láthatóan kifüggesztik.
A versenyek menete:
06.00 Gyülekező
07.00 Ünnepélyes megnyitó
07.15 IV. Házi disznótoros verseny résztvevői a malacokat a helyszínen vágják le, és a feldolgozás helyben történik. A feladat, valamilyen hagyományos disznótoros étel elkészítése. Az elkészült ételeket folyamatosan kell a zsűri részére kínálni. Az utolsó ételt legkésőbb 14 órára kell tálalva bemutatni.
Kóstolható ételek:
Hagymás vér
Frissen sültek (tüdős hurka, véres hurka, kolbász, pecsenye, tepertő stb. kivéve májas hurka)
Húsleves
Káposztás ételek
Tészta ételek
Májas hurka