Hirdetés

IX. Tardi Hurkafesztivál és VII. Magyar Szalonna Fesztivál, Tard, 2014. február 15.

2014-02-12 13:05:00

Február 15-én Tardra várnak mindenkit, kik szeretik a hurkát és a forralt bort! Ezen a napon rendezik meg a hurkatöltő- és készítő versenyt, de lesz forralt bor és házi készítésű savanyúság verseny és Magyar Szalonna Fesztivál is!

Tardi hurkatöltő és készítő verseny A verseny helyszíne: Tard, Faluház

A jelentkezők 3 kg főtt darált (fej, máj, hús) belsőséget, valamint 4,5 kg abáló lében vagy tiszta vízben főtt rizst kapnak tetszés szerinti arányban. A többi fűszert és egyéb kelléket (bél, pirított hagyma eszközök, stb.) minden jelentkező magának kell hogy biztosítsa. A kész hurkát a csapatoknak kóstolójegy ellenében kóstoltatni kell a közönséggel. Az értékelés feltétele 6 db kóstolójegy átadása a zsűri részére. A kóstoltatáshoz szükséges műanyag edényekről, kenyérről, savanyúságról a rendezőség gondoskodik. A hurka abálásához, sütéséhez a rendezők lehetőséget biztosítanak. A szakmai zsűri értékes díjakat ad ki, valamint elnyerhető a Tardi Hurkamester cím is. A versenyre jelentkezhet aki : megfizeti a 3500 Ft-os nevezési díjat és elfogadja a verseny szabályait.

Nevezési határidő: 2014. február 11.

Tardi házilag készült savanyúságok versenye A verseny helyszíne: Tard, Faluház

A nevezés során az otthon házilag elkészített savanyúságból fajtánként 2 db, legalább 1 literes üveggel kell átadni a zsűrinek bírálatra. A versenyre való nevezési díj maga az átadott savanyúság.

Nevezési határidő: 2014. február 15.

Tardi forralt bor készítő verseny A verseny helyszíne: Tard, Faluház

A versenynek nevezési díja a Zsűrizésre fajtánként legalább1 literes üvegben leadott, a helyszínen elkészített forralt bor. (Az elkészítéshez minden szükséges eszközt hozni kell!) Nevezési határidő: 2014. február 15.

Magyar szalonna fesztivál A verseny helyszíne: Tard, Faluház

Egy ország ismerheti meg szalonnakülönlegességeinket. Továbbá világrekordot is szeretnénk állítani: készítünk egy 18-22 méteres házi füstölt kolbászt ami a világ legnagyobb (egyben, törés nélkül) készült házi füstölt kolbásza. 1. Amatőr kategória: bárki egyénileg nevezhet. 2. Profi kategória: Cégek, vállalkozók csapata mutatja be szalonna készítményeit. Nevezési határidő: 2014. február 15. helyszínen 9:00 óráig, előre elkészített, fajtánként. 50-80 dkg bármilyen (csécsi, abált, toka, angol, mangalica, erdélyi, füstölt, kenyér, stb...) szalonnával lehet.

Nevezési díj: amatőr kategória :1.000 Ft/csapat, profi kategória: fajtánként 1.000.- Ft A zsűri a versenyműveket arany, ezüst, és bronzéremmel, valamint értékes tárgyjutalmakkal díjazza.

A legjobb szalonnát és készítőjét „a királyok szalonnája – a szalonnák királya” címmel tüntetjük ki.

 

Bővebb információ:

Tardi Polgármesteri Hivatal

valaszt6@freemail.hu

49/432-903; 30/541-0681

 

http://videkjaro.hu/programok/4839/ix-tardi-hurkafesztival-es-vii-magyar-szalonna-fesztival.html?width=983