Hirdetés

Biztos siker: vendégvárás levendulás sóval és levendulás cukorral

2014-02-25 17:12:00

Aki szereti a levendula illatát és látványát, ideje, hogy a konyhában is kipróbálja ezt a finom illatos virágot, például a levendulás cukrot és sót.

Levendulás só

Hozzávalók: durva só, rozmaring ág, levendulavirág, és tarka bors.

30 dkg sóhoz 1-1 evőkanálnyit vegyünk mindhárom összetevőből. Ha van rá módunk tenderi vagy Himalája sót használjunk, mert ezek egészségesebbek a sima konyhasónál.

A rozmaringot és a levendulát lemorzsoljuk, majd rövid ideig szikkadni hagyjuk, és egy jól zárható üvegben, vagy edénybe töltjük. Hozzáadjuk a sót, és a tarkaborsot és összekeverjük. A levendulás só használható húsételkehez, kelt tésztákhoz, és mediterrán ételkehez, így pizzához is.

Bors vagy só őrlőbe téve, kitehetjük az asztalra, hogy amikor vendégek érkeznek hozzánk, mindenki kedvére ízesítse vele az ételt.

 

Levendulás cukor

Hozzávalók: fehér vagy barna cukor, levendulavirág.

A levendula virágait kézzel lemorzsoljuk, és néhány órán át a levegőn hagyjuk száradni. egy jól zárható szép üvegbe rétegezve töltjük a cukrot és a levendulavirágot, majd gondosan lezárjuk.

Néhány hétig érleljük, ez alatt a cukor átveszi a levendula aromáját. A levendulás cukrot használhatjuk süteményekhez, vagy teába is tehetjük, átszitálva.

A levendulás cukor egy szép díszes üvegbe zárva remek ajándék is lehet annak, akinek nincs saját kertje, de szereti a levendulát és az új ízeket a konyhában.

 

http://sokszinuvidek.hu/otthon-keszult/2925-Biztos-siker-vend%C3%A9gv%C3%A1r%C3%A1s-levendul%C3%A1s-s%C3%B3val-%C3%A9s-levendul%C3%A1s-cukorral