A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, 1 evőkanál lisztet, összekeverem, és langyos helyen megfuttatom. Közben a tepertőt megdarálom, a lisztet tálba szitálom, elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, egy csipet sót, a bort, és összegyúrom. Ha nem elég rugalmas a tészta, adok hozzá még kevés tejet. Alaposan összedolgozom. A tésztát kb. 1/2 cm vastagra kinyújtom, rákenem a darált tepertőt, és a túrót. Ízlés szerint kissé megsózom és megborsozom. Felcsavarom a tésztát, téglalap alakúra kinyújtom, és két oldalát egymásra behajtom. Fél órát pihentetem, majd ezt a hajtogatást még háromszor megismétlem, és közöttük 1/2 órát pihentetem a tésztát. Végül ujjnyi vastagságúra kinyújtom, tetejét berácsozom, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsák tetejét megkenem tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Vigyázok, hogy ne süssem túl, mert túlságosan kiszárítva élvezhetetlen.
http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/719/turos-tepertos-pogacsa.html