Archívum
visszaPálinka: A világ legkiválóbb párlata - 5.rész
Carpacciót a hölgynek!
Pálinka: A világ legkiválóbb párlata - 4.rész
laptopkonyha.hu
Zselatin
Meleg marhacarpaccio rukkolás vékonymetélttel
Egy étel a hezitálóknak. Akik nem tudják pontosan, hogy mit szeretnének, hideget vagy meleget, nyerset vagy sültet, csak egyben biztosak: legyen finom. Íme, itt a megoldás!
Olívaolaj
Mit főztem Velencében?
Miért véd a kávé a diabétesztől?
Mákparfé
Olyasmire vágyik, ami egyszerre hagyományos és mégis meglepően modern? Esetleg karácsonyra szeretne készíteni valami mákosat, valami újat, valami látványosat és valami isteni finomat? Ne keresgéljen tovább, itt a megoldás!
Pálinka: A világ legkiválóbb párlata - 3.rész
KAKAÓ
Sertéskaraj rózsája fűszeresen, sütőtökmártással és zöld olajos vékonymetélttel
Egy igazi "trendi" érdekesség: van benne hús, van benne tészta és van benne a mostanában ismét divatos és nem mellesleg egészséges sütőtök. Az érdekes az, hogy az étel maga igazán könnyed! No meg persze fenséges.
Az ötödik íz: umami
A földre ejtett étel és a baktériumok
Pálinka: A világ legkiválóbb párlata - 2.rész
Zsírszegény csirkemelles mártás spagettihez
Nem kell túlzásba vinni a zsírszegénységet. De nem árt néha „kímélő” napot tartani. Ezekre az alkalmakra itt egy igazán ízletes étel!
Száraz zöldborsóleves füstölt húsos batyuval
Ideális lélekmelengető leves késő ősztől kora tavaszig egy jó kirándulás, fázós nap, szánkózós délután után.
Lazacrétes kapros-tejszínes burgonyával
Igazi vendégváró étel. Könnyű és gyors elkészíteni. Látványos és istenien illatozó tálaláskor. És, természetesen, nagyon finom.
Paradicsomos-tejszínes cukkinimártás tollhegy tésztához
Ha vegetáriánus, vagy csak „vega-hangulatban” van, már itt is a ma esti könnyed vacsora!!! Jó társaság és egy pohár száraz vörösbor erősen javallott hozzá!