
Száraz zöldborsóleves füstölt húsos batyuval
Ideális lélekmelengető leves késő ősztől kora tavaszig egy jó kirándulás, fázós nap, szánkózós délután után.
Elkészítés
Előkészítés: A száraz zöldborsót előző nap beáztatjuk.
Főzés: Másnap megtisztítjuk, apróra vágjuk a hagymát, majd megpirítjuk az olajon és felöntjük a levessel. Beletesszük a füstölt húst, megfőzzük, amikor puha, kivesszük és ledaráljuk. A levesbe tesszük a leszűrt borsót, fehérborssal fűszerezzük, puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet turmixoljuk.
A tésztabatyuhoz a darált húst összekeverjük a krémsajttal, a tojás sárgájával, a borssal. A leveles tésztából négyszögletes, kb. 5x5 cm-es lapokat vágunk, a töltelékből mindegyik négyzet közepére teszünk egy teáskanálnyit, és a sarkakat összecsípve batyukat formálunk. 190 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a „csomagokat”.
Tálalás
A tányérokba merünk a levesből, majd mindegyiknek a közepére ültetünk egy batyut. A többit külön tálon kínáljuk.