Hirdetés
Száraz zöldborsóleves füstölt húsos batyuval

Száraz zöldborsóleves füstölt húsos batyuval

Ideális lélekmelengető leves késő ősztől kora tavaszig egy jó kirándulás, fázós nap, szánkózós délután után. 

Elkészítés ideje: 24 óra (borsó áztatása) + 2 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

Előkészítés: A száraz zöldborsót előző nap beáztatjuk.

Főzés: Másnap megtisztítjuk, apróra vágjuk a hagymát, majd megpirítjuk az olajon és felöntjük a levessel. Beletesszük a füstölt húst, megfőzzük, amikor puha, kivesszük és ledaráljuk. A levesbe tesszük a leszűrt borsót, fehérborssal fűszerezzük, puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet turmixoljuk.

A tésztabatyuhoz a darált húst összekeverjük a krémsajttal, a tojás sárgájával, a borssal. A leveles tésztából négyszögletes, kb. 5x5 cm-es lapokat vágunk, a töltelékből mindegyik négyzet közepére teszünk egy teáskanálnyit, és a sarkakat összecsípve batyukat formálunk. 190 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a „csomagokat”.

Tálalás

A tányérokba merünk a levesből, majd mindegyiknek a közepére ültetünk egy batyut. A többit külön tálon kínáljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

20 dkg száraz zöldborsó előző nap beáztatva
1 l marhahúsleves
20 dkg füstölt sertéshús
10 dkg hagyma
2 ek kukoricaolaj
2 dl főzőtejszín
0.5 tk fehérbors

Tésztabatyuhoz

levesben főtt hús darálva
1 csomag leveles tészta
125 g Gervais krémsajt (vagy Philadelphia)
1 db tojás sárgája
bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés