Hirdetés
Lazacrétes kapros-tejszínes burgonyával

Lazacrétes kapros-tejszínes burgonyával

Igazi vendégváró étel. Könnyű és gyors elkészíteni. Látványos és istenien illatozó tálaláskor. És, természetesen, nagyon finom.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

Előkészítés 1.: A lazacot 1x1 centis kockákra vágjuk.

Sütés: A tejet a vajjal és kis sóval felforraljuk, összekeverjük a burgonyapehellyel, és jól kikeverjük. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet és –héjat, a fehérborsot, a tojássárgáját, és a lazackockákat, ha szükséges, sózzuk. A réteslapokat egymásra terítjük úgy, hogy mindegyik réteget megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal; a legfelsőre ráhalmozzuk a halmasszát, majd felcsavarjuk.

180 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Előkészítés 2.: A burgonyakörethez felaprítjuk a hagymát, a krumplit 1x1centis kockákra vágjuk.

Főzés: Vajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük a tejszínnel és annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük a kaporral, borssal, sóval ízesítjük. A megfőtt burgonyának éppen annyi leve maradjon, hogy krémszerű legyen.

Tálalás

A tányérokon szétterítjük a burgonyát, a közepére teszünk a felvágott rétesből, és kaporlevéllel díszítjük. Aki szereti, egy kanál tejfölre tett kaviárpöttyel is dekorálhatja még.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Réteshez

1 csomag réteslap
vaj/olaj a lapok megkenéséhez
40 dkg lazacfilé szálka és bőr nélkül
1 dl tej
1 tk vaj
1 ek burgonyapehely
1 db tojás sárgája
0.5 kk reszelt citromhéj
1 tk citromlé
fehérbors

Kapros-tejszínes burgonyához

50 dkg burgonya
10 dkg hagyma
1 tk vaj
2 dl főzőtejszín
1 csokor friss kapor
bors

Tálaláshoz

4 szál kaporlevél
4 tk tejföl
4 tk fekete kaviár

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés