Hirdetés
Paradicsomos-tejszínes cukkinimártás tollhegy tésztához

Paradicsomos-tejszínes cukkinimártás tollhegy tésztához

Ha vegetáriánus, vagy csak „vega-hangulatban” van, már itt is a ma esti könnyed vacsora!!! Jó társaság és egy pohár száraz vörösbor erősen javallott hozzá!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, ezután kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A hagymát apróra, a cukkinit kis kockákra vágjuk, a fokhagymát vékonyan szeleteljük.

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét, a borsmentát, a petrezselyemzöldet, a cukrot, a cukkini- és a paradicsomkockákat. Addig főzzük, amíg a cukkini éppen megpuhul. Belekeverjük a tejszínt. Kifőzzük a tésztát, és a friss bazsalikommal együtt a mártáshoz keverjük; ha túl sűrű, a tészta főzővízével hígíthatjuk.

Tálalás

A tányérokra adagolt ételt megszórjuk reszelt parmezánnal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
40 dkg cukkini
6 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
30 dkg paradicsom, héj és mag nélkül, lecsepegtetve
cukor
4 tk szárított borsmentalevél
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
2 dl főzőtejszín
1 maroknyi friss bazsalikom
40 dkg tollhegy (penne) tészta
parmezán sajt

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés