
Paradicsomos-tejszínes cukkinimártás tollhegy tésztához
Ha vegetáriánus, vagy csak „vega-hangulatban” van, már itt is a ma esti könnyed vacsora!!! Jó társaság és egy pohár száraz vörösbor erősen javallott hozzá!
Elkészítés
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, ezután kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A hagymát apróra, a cukkinit kis kockákra vágjuk, a fokhagymát vékonyan szeleteljük.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét, a borsmentát, a petrezselyemzöldet, a cukrot, a cukkini- és a paradicsomkockákat. Addig főzzük, amíg a cukkini éppen megpuhul. Belekeverjük a tejszínt. Kifőzzük a tésztát, és a friss bazsalikommal együtt a mártáshoz keverjük; ha túl sűrű, a tészta főzővízével hígíthatjuk.
Tálalás
A tányérokra adagolt ételt megszórjuk reszelt parmezánnal.