Hirdetés

laptopkonyha.hu

2011-01-24 00:00:00

Elindult végre! Magyarország első on-line főzőiskolája, a laptopkonyha.hu.

Ebben a cikkben elolvashatja a honlap rövid történetét.

 

 

 

 

Koccintás

Hosszú út vezetett idáig. Ott kezdődött minden, hogy egy szép tavaszi napon – az elmúlt esztendőben – Buza Sanyi, Balogh Zoli és Györök Laci azon beszélgettek, hogy jó lenne létrehozni egy különleges gasztroportált. Szép lassan formát öltött az ötlet és annak különlegessége. Sanyi elképzeléseiben rögtön OZ szerepelt, az általa már régóta ismert, főként német nyelvterületeken dolgozó séf-barátja. OZ-zal, azaz Olgyai Zoltánnal aztán megismerkedett a Média Center összes munkatársa, és fokozatosan kezdett kialakulni a „laptopkonyha-csapat”. Csatlakozott még Balogh-Ficsor Szilvi (alias Szitya) is, akinek, amikor az vetődött fel, hogy egy igazán jó gasztroblogger is hiányzik ahhoz, hogy ez egy jól működő honlappá válhasson, rögtön Kövérné Kalmár Mónika (alias Maimoni) neve jutott eszébe. Szerencsénkre, Móni azonnal igent mondott és lelkes és aktív résztvevője lett a projektnek. Elengedhetetlenül szükséges volt még néhány tehetséges és talpraesett fejlesztő is, akiket a Senswerk munkatársai között találtunk meg. A tulajdonosi kör is elnyerte közben végleges összeállítását. Megszerveződött a forgatási csapat, megtaláltuk az ideális helyszínt a Max Cityben, megépült a stúdió és megíródtak a forgatókönyvek. Ez utóbbiakért külön köszönet Julinak!

stúdió építés

Számos hosszú megbeszélés, e-mailezés, tervezés és újragondolás következett. Közben egy Európai Uniós pályázaton is elindult a cég, aminek elnyeréséről az első forgatási ciklus során szereztünk tudomást. És, mindezek alatt, több komoly érdeklődő partnert is magunk mellé tudtunk állítani.

A tavasszal megfogant ötlet őszre már forgatássá és egy honlap-kezdeménnyé vált. A forgatások és a vágási munkálatok után már kipróbálhattuk a papíron kigondolt és megtervezett honlapot „működés közben” is. Ezek után újabb csiszolásokat végeztünk még.

Rengeteg munka, sok-sok átbeszélgetett óra, vidám forgatások eredményét láthatja most az erre járó látogató. Természetesen, még tovább alakítjuk majd a honlapot. Viszont, most már úgy ítéljük meg, hogy eljött az idő, hogy a felhasználókkal is megismertessük azt, amit mi megálmodtunk és megvalósítottunk.

Reméljük és kívánjuk, hogy örömét és hasznát leli majd a laptopkonyha.hu-ban, Magyarország első on-line főzőiskolájában!

laptop

Néhány kép a laptopkonyha-kaland résztvevőiről, a forgatásokról és a hangulatról:

OZ mosolyAttila - rendezőSzilvi-ZoliSanyi bohóckodikMóni, Sanyi, IPOZ vezényelSanyi, Laci és OZJuliMátéMatyiHengerAndiSanyi és OZ takarítanakForog!OZ és Sanyi RÖ-HÖGLaci, Sanyi és Attila, zöldben és feketébenKamerán keresztülSanyi sminkeli OZ-tMóni és SzilviSanyi pihenEszik a stábOZ pólója lángolOZ, Sanyi, SzilviLaci és SanyiRendezőFolyik a munkaEz jó volt!