Karfiol 2013-09-09 13:15:00 A karfiol a káposztafélék közé tartozik, közeli rokona a káposztának, a kelkáposztának, a brokkolinak és a kelbimbónak.
Körte 2013-08-21 09:40:00 Európában a körte az egészség, a szerencse és a remény szimbóluma, a kínaiaknál a hosszú élet, az igazság és a
Uborka 2013-08-05 10:10:00 Az uborka vagy népiesen ugorka a tökfélék családjába tartozik, a konyhakertek elmaradhatatlan növénye.
Mángold 2013-07-05 09:15:00 A mángoldot (vagy mangoldot) gyakran a spenóthoz hasonlítják, pedig nem állnak rokonságban.
Táplálkozzunk egészségesen! 2013-07-03 09:21:00 Ön hogyan választ élelmiszert? Az íz, az alkalom, esetleg kényelmi szempontok alapján?
A zöldségek tápanyagtartalma 2013-07-01 21:38:00 A fejlett országok nagy részében a betegségekért és az idő előtti elhalálozásért nem csupán a zsírok, üres kalóriák és állati
A mikrotápanyagok szerepe étrendünkben 2013-06-28 09:47:00 Sokan felteszik a kérdést: „Nem lennénk ugyanilyen egészségesek akkor, ha alacsony tápértékű étrenden élnénk, de mellette vitaminokat szednénk?
A D-vitamin fontossága és kívánt mennyisége 2013-06-26 13:57:00 Manapság a D-vitamin hiány népjelenség, egyes kutatók szerint Európában és az USA-ban a lakosság 90%-át érinti. Már létezik nemzetközi D-vitamin
Színkalauz fitotápanyagokhoz 2013-06-25 09:51:00 A fitotápanyagok szervezetünkre rendkívül jótékony hatással bíró vegyületek óriási csoportja. Íme egy kis segédlet.
Táplálkozástudomány a harmadik évezredben - a genotípus szerepe 2013-06-24 10:08:00 Az emberek szervezete különbözőképpen reagál egyazon étrendre, ami a legfrissebb táplálkozásgenomikai kutatások szerint elsősorban genetikai sokféleségünkkel magyarázható.
Táplálkozás-genetika és táplálkozás-genomika 2013-06-21 13:13:00 Az emberiség genetikai változatosságának meghatározásához szükséges eszközök lassan kereskedelmi forgalomba kerülnek.
Mi alapján választunk? 2013-06-19 22:20:00 Elgondolkodott már azon, miért részesít néhány élelmiszert előnyben a többihez képest? Íme, néhány lehetséges válasz.
A víz és az egészség 2013-06-17 20:41:00 Testünk fő alkotóelemeként és a testfunkcióik fenntartásának alapvető tápanyagaként a víz rendkívül fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében.
Személyre szabott táplálkozás 2013-06-15 22:15:00 Az egyéni igényeknek megfelelő táplálkozás több évszázados múltra tekinthet vissza.
A koffein 2013-06-14 10:45:00 A koffein egy alkaloid, ami több mint 60 növény (pl. kávé, mate tea, kakaó) magjában, levelében és termésében előfordul.