Rebarbara 2011-04-26 19:00:00 Európában általánosan az 1700-as évektől terjedt el. Egy ideig csak gyógynövényként termesztették, később dísznövénynek ültették a parkokba.
Ételallergiák 2011-04-01 11:06:00 Korunk népbetegsége az allergia, azon belül egyre magasabb az ételallergiával küzdők száma.
Gyömbér 2011-04-01 09:56:00 Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok voltak, általuk vált ismertté Európában.
Gabonafélék 2011-03-28 09:51:00 A gabonafélék táplálkozástani szempontból a legfontosabb táplálékaink közé tartoznak.
Az omega-3 és a pszichózis 2011-03-22 15:05:00 Csökkentheti a pszichózis kialakulásának kockázatát a sok hosszú láncú, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav fogyasztása.
Hidegen sajtolt olajok 2011-03-21 11:16:00 Egészen pontosan az olíva-, a napraforgó-, a kukorica-, a szezám-, a dió-, a kókusz-, a pálma-, a dió- a mák-,
A tojás szerepe a táplálkozásban 2011-03-17 14:42:00 A tojást, melynek tápértéke az anyatej után a legtökéletesebb, magas koleszterin tartalma miatt hosszú időre feketelistára tette a média.
Zsírok 2011-03-17 14:41:00 A zsírok szerepe a táplálkozásban évezredek óta ismert, mert fontos energiát adó tápanyag, emellett nélkülözhetetlen a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához.
Étkezési keményítők 2011-03-17 14:38:00 Európában gyárilag főleg burgonyából, búzából, kukoricából és rizsből állítják elő.
Kókuszdió (reszelék) 2011-03-17 14:36:00 A kókuszdió belső, fehér, szivacsos része, bőségesen tartalmaz magnéziumot, kalciumot, cinket és vasat.
Tej és tejtermékek 2011-03-17 14:34:00 A tej és tejtermék a vaj kivételével teljes értékű fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.
Szelídgesztenye 2011-03-17 14:30:00 A szelídgesztenye legfőbb jellemzője, hogy rendkívül sok szénhidrátot – és keményítőt tartalmaz.