A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaA rostok
2011-08-31 10:00:00
Sokat hallhatunk az élelmi rostok fontosságáról, de hogy pontosan mik ezek, arról jóval kevesebbet. Lássuk!
A puliszka reneszánsza
2011-08-30 08:17:00
Kukoricakása, polenta, mamaliga, málé – ezek is a puliszka, e reneszánszát élő étel nevei.
Panna cotta Cointreauval és zöld narancsmártással
2011-08-30 00:13:00
Ez az étel nagyon színes. Ez a recept nagyon egyszerű. Ennek elkészítése nagyon vicces is tud lenni - ha valaki úgy filéz hozzá narancsot, ahogyan azt Sanyi tette (és ahogy az látható, külön). A finomság elfogyasztásához jó étvágyat, a kisfilmhez jó szórakozást kívánunk!!!
A sokszínű amerikai konyha
2011-08-29 13:32:00
Amikor szóba kerül az amerikai konyha, az alatt először is az észak-amerikait értjük, majd szinte rögtön a gyorséttermekre és a
Spenót
2011-08-29 09:05:00
Tudták, hogy a '30-as években Amerikában a Popeye-rajzfilmsorozat hatására harmadával megnőtt a spenótfogyasztás?
Az előétel nem sznobizmus!
2011-08-28 11:11:00
Sokan csupán valamiféle úri passziónak, nagyzolásnak tartják az előételek beiktatását az ételsorba, holott egy igazán jól megkomponált étkezésből nem hiányozhatnak.
Ricotta
2011-08-28 10:26:00
A ricotta, ez a túróhoz hasonló, ám annál jóval zsírszegényebb készítmény tulajdonképpen friss sajt, amelyet a felmelegített tejsavóból készítenek.
A víz és a tápanyagtartalom
2011-08-28 08:45:00
Nem minden magas energiatartalmú étel tartozik a "rossz" kategóriába.
Az olasz konyha címszavakban
2011-08-27 14:36:00
Mi magyarok szeretjük az olasz konyhát - bár sokak számára ez csak a pizzát és a spagettit jelenti. Íme a
Citromfű
2011-08-27 14:10:00
A citromfű (melissa officinalis) leveleinek hatóanyagai az illóolajok (citronellál, citrál), cseranyagok, flavonoidok, kávésav.
A mikrotápanyag-hiány megoldása
2011-08-27 08:10:00
A mikrotápanyag-hiány kivédésére három fő megközelítési mód létezik.
Miért jó az erős?
2011-08-26 16:36:00
Kétféle az ember: vagy szereti az erőset, vagy nem. Aki nem szereti, nem érti, hogy lehet szeretni, aki szereti, nem
Mi az az NNR?
2011-08-26 10:28:00
A múltban az élelmiszerek tápanyagtartalmát az energia és a különböző tápanyagok egymáshoz viszonyított aránya alapján számszerűsítették.
Menta
2011-08-26 10:15:00
Fűszernövényeket nemcsak kertben nevelhetünk, a legtöbbjük gyönyörűen megél cserépben is.
Töki-e a pompos?
2011-08-26 08:25:00
Hozta már zavarba Önt a töki pompos elnevezés? Itt most megtudhatja, pontosan miről van szó!
Gondolatok a bacon szalonna körül
2011-08-25 17:26:00
Aki recepteket olvas, ír, rendszeresen belebotlik a bacon szalonna megnevezésbe.
A mikrotápanyag-hiány
2011-08-25 14:02:00
A Föld lakosságának több mint egyharmadát fenyegeti világszerte a vas, az A-vitamin vagy a jód hiánya.
Uborkaszezon
2011-08-25 10:53:00
Miért nevezzük uborkaszezonnak az eseménytelen időszakot?
Táplálkozzunk színesen!
2011-08-24 10:52:00
Egyre gyakrabban hallunk az öregedésgátló táplálkozásról, antioxidáns hatású készítményekről és termékekről; vajon túlmisztifikált divatjelenségről van szó?
XI. Rétesfesztivál - Tótszerdahely
2011-08-22 17:11:00
Tavaly még „laptopkonyhátlanul”, most viszont már „laptopkonyhásan” (piros villával a bal mellemen) tettem tiszteletemet az ország talán legnagyobb Rétesfesztiválján, Tótszerdahelyen.