Tudták, hogy a '30-as években Amerikában a Popeye-rajzfilmsorozat hatására
harmadával megnőtt a spenótfogyasztás? És azt, hogy azért a téveszméért, misz
kiugróan magas e zöldség vastartalma, egy XIX. századi tudós okolható, aki egys
elírt egy tizedesvesszőt?
Persze, ettől még a spenót remek zöldség, mert tartalmaz többek között kálcium
káliumot, magnéziumot, A-, B2-, B6-, C-, E-, K-vitaminokat, mangánt, folsavat,
niacint, szelént, sőt, még Omega-3 zsírsavat is... Hát ezek után milyen szülő az
aki nem eteti meg gyermekével ezt a csodanövényt?
A gyermekek azonban általában nem rajonganak a spenótért. Talán a színe, talá
a közétkeztetés tehet róla, de nem reprezentatív felmérésünk szerint tízből nyo
gyerek gondolkodás nélkül, visszakézből vágja rá a "Szereted a spenótot?" kérdé
hogy "utálom". Persze, ez hozzáállás jobbára a főzelékre vonatkozik. Új ösvénye
kell hát vágni, valami alternatívát kell kitalálni a spenótszörny fogyaszthatóvá
tételére; juhtúróval, krémsajttal keverve tehetjük például leveles tésztába, és
feltekerve, szeletelve csigákként sütjük meg, máris vonzóbb utódaink számára i
Vonatkoztassunk el tehát a megszokott elkészítési módoktól – ajánljuk például O
spenótos puliszkáját, amely gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
És azt, hogy azért a téveszméért, miszerint kiugróan magas e zöldség vastartalma, egy XIX. századi tudós okolható, aki egyszerűen elírt egy tizedesvesszőt? Persze, ettől még a spenót remek zöldség, mert tartalmaz többek között kálciumot, káliumot, magnéziumot, A-, B2-, B6-, C-, E-, K-vitaminokat, mangánt, folsavat, niacint, szelént, sőt, még Omega-3 zsírsavat is... Hát ezek után milyen szülő azaki nem eteti meg gyermekével ezt a csodanövényt? A gyermekek azonban általában nem rajonganak a spenótért. Talán a színe, talán a közétkeztetés tehet róla, de nem reprezentatív felmérésünk szerint tízből nyolc gyerek gondolkodás nélkül, visszakézből vágja rá a "Szereted a spenótot?" kérdésre, hogy "utálom". Persze, ez a hozzáállás jobbára a főzelékre vonatkozik. Új ösvényeket kell hát vágni, valami alternatívát kell kitalálni a spenótszörny fogyaszthatóvá tételére; juhtúróval, krémsajttal keverve tehetjük például leveles tésztába, és ha feltekerve, szeletelve csigákként sütjük meg, máris vonzóbb utódaink számára is. Vonatkoztassunk el tehát a megszokott elkészítési módoktól – ajánljuk például OZ spenótos puliszkatortáját, amely gyorsan, egyszerűen elkészíthető.