A múlt század közepéig mindennapos fogásnak számított, majd szépen kikopott a köztudatból, napjainkban azonban újra reneszánszát éli, olyannyira, hogy szinte minden magára valamit adó étterem étlapjára tűzi valamilyen formában. Lehet belőle főétel, köret, desszert, hiszen a kukoricalisztből és –darából főzött kását tulajdonképpen bármivel ízesíthetjük. Néhány fontos alapszabályt kell betartanunk csupán, és meglesz a kívánt eredmény; az egyik a folytonos keverés. A puliszkánk akkor kész, ha már elválik az edény falától, addig viszont nem hagyhatjuk magára, mert könnyen leég. Ízesíthetjük friss zöldfűszerekkel, borssal, tálalhatjuk zöldségekkel, szalonnával – vagy éppen édesen, kompóttal, lekvárral.
Kóstolja meg OZ puliszkás ételeit!
Puliszkatorta spenóttal, juhsajttal és fekete szezámmaggal
Almás-hagymás-diós csirkemáj puliszkával
Bazsalikomos zöldségekkel sült csirkemellfilé ementális-spenótos pirított puliszkával