Archívum
visszaRómai csirkeragu
Ez is egyike OZ azon egészséges ételeinek, ami olyan finom, hogy az a veszély fenyeget minket, hogy többet eszünk belőle a kelleténél! Sebaj, lakjanak jól, utána pedig tegyenek egy nagy sétát!
Nálunk sült az ország tortája!
Carpaccio bazsalikomos mártással
Egy remek előétel azon húsevőknek, akik kedvelik a zöldet is. No meg a frissességet, a gömbölyű ízeket, a gasztronómiai harmóniát.
Köles
Pisztráng vargányával és paprikaszósszal, spriccelt nokedlivel körítve
Olyan étel kerülhet ezzel a recepttel az asztalára, ami egyszerre válthat valóra rengeteg kívánságot: könnyű, tehát tetszhet a vonalaikat féltő hölgyeknek, gombás és nokedlis, tehát tetszhet a férfiaknak is, szemet gyönyörködtető, tehát pompás vendégváró és különleges is a spriccelt nokedlivel, tehát lenyűgöző is! Ja: és nagyon finom!
Piskótatekercs
Alapreceptet tanulhatunk meg Mónika segítségével. Olyan alapreceptet, amivel garantáltan nem rontjuk el a piskótatésztánkat. Egyszerű elkészíteni, Móni türelmesen magyaráz. Fogjon neki bátran a tapasztalatlanabb gasztronómus is!
Halak, rákok, tengeri herkentyűk
Hideg zöldségkrémleves
Nyáron is szeretünk sok zöldséget fogyasztani, de ha nagy a hőség, nem feltétlenül vágyunk forró levesre. Íme itt a megoldás erre a dilemmára!
Barack verrines sárgabarackzselével (pohárkrém)
Emeletes boldogság és divatos finomság lesz az, amit elfogyaszthat, ha ezt a pohárkrémet választja! Pohárkrém, azaz "verrines", a modern gasztronómia legújabb divatja.
Kókusz verrines áfonyazselével (pohárkrém)
Ha ezt az édességet készíti el, akkor nemcsak egy nagyon finom és egzotikus ételt tálal majd, hanem igen divatosat is! A "verrine", azaz pohárkrém az új évtized gasztronómiájában egyre komolyabb szerepet követel magának.
Mediterrán lecsó
Ha van kedve egy kicsit megvariálni a szokásos nyári, tojásos vagy rizses lecsót; ha szeretne más zöldségeket is felhasználni, kövesse ezt a remek és egyszerű receptet!
Garnélás spagetti spenóttal és koktélparadicsommal
Már a recept címében is benne van egy színkavalkád és egy ízorgia! Ha megfőzi velünk, meglátja: nemcsak a címében! Hanem az ételben is!!!
Fizálisz
Mi a baj a citrushéjjal?
Nektarinleves
Nyáron hideg gyümölcslevest illik készíteni és jó ízűen fogyasztani! Például barackból! Annak is a kopaszabbik, nektarin elnevezésű fajtájából!
Citrommal pácolt tőkehal meleg balzsamecetes cukkinisalátával
Egy rohanós hétköznap este. Mondjuk hétfőn. Hosszú munkanap után. Mégis jól esne valami könnyű és finom, a délben sebtében bekapott pizzaszelet után. Hát íme. Készen van gyorsan. Könnyű és finom. Jöhet a többi hétköznap!
Gyümölcssaláta cassismártással
Néha nincs is jobb lakoma-záró akkord, mint egy egyszerű gyümölcssaláta. Ez is az, "csak" egy kicsit megbolondítva! Nosza, jó bolondozást!
Gyümölcssaláta epermártással
Egy nehezebb főétel után, vagy a vonalaikra ügyelőknek ajánljuk ezt a nagyszerűen egyszerű desszertet! Üdítő, egészséges, finom és szép. Mit kívánhatnánk még?!
Gyümölcssaláta narancsmártással
Variációk egy témára - mondhatnánk. Hiszen ajánlunk több, ehhez hasonló ételt is. Pontosan ez a célunk: megmutatni, hogy milyen sokféle finomságot tudunk elkészíteni szinte ugyanazon alapanyagokból. A gasztronómia egyik legszebb tulajdonsága ez, nem?
Almaleves
Gyümölcslevest nagyon sokféle gyümölcsből lehet és érdemes készíteni. A gyerekek egyik nagy kedvence az almaleves. Próbálja ki OZ receptjét, és biztosan örömet fog vele okozni!