A mestercukrász és csapata olyan tortát készített, ami több újítást is rejt. Az egyik tulajdonképpen egy ősi alapanyagunk, a köles újra-felfedezése. Talán nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy Magyarországon ritkán kerül köles a családok asztalára, kölesből készült sütemény pedig talán soha! Ezen a helyzeten szeretne változtatni Zila László ezzel a cukrászati remekkel. Elárulhatjuk: akik ott voltak, és megkóstolták, máris meggyőződhettek arról, hogy igaza van! A köles, ahogy arról már mi is írtunk, nagyon egészséges alapanyag, ráadásul lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Az ország tortájában egyéb ritkán használt, de ugyancsak egészséges alapanyagok is megbújnak, ám azokat fedje homály augusztus 1-jéig, amikor is nálunk (és csak nálunk!) lesz látható és megismerhető a recept és a sütemény pontos elkészítési módja.
Addig pedig pont elég időnk van arra, hogy beszerezzük Zila László másik fontos újítását: a saját maga által kifejlesztett tortaformát. Ugyanis csak ilyen formában lehet elkészíteni Magyarország tortáját, úgy, hogy aztán, amikor esszük, végigfolyhasson az a fenséges baracköntet az egész szeleten.
Természetesen, ezekben a formákban számtalan, finomabbnál finomabb sütemény készíthető; ráadásul nemcsak az édességeket, hanem sós falatokat is "varázsolhatunk" a segítségükkel.
A sajtótájékoztató végén kaptunk is egy kis ízelítőt a lehetőségek tárából.
Zila László bennünket meggyőzött - reméljük, lesz még alkalmunk behatóan tanulmányozni munkásságát a mi kameráink előtt...