Hirdetés
Citrommal pácolt tőkehal meleg balzsamecetes cukkinisalátával

Citrommal pácolt tőkehal meleg balzsamecetes cukkinisalátával

Egy rohanós hétköznap este. Mondjuk hétfőn. Hosszú munkanap után. Mégis jól esne valami könnyű és finom, a délben sebtében bekapott pizzaszelet után. Hát íme. Készen van gyorsan. Könnyű és finom. Jöhet a többi hétköznap!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1024 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A halfiléket besózzuk. A citrom levét kinyomjuk, és a besózott halat meglocsoljuk vele. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

A cukkinit nem túl kis kockákra, a hagymát szálasra vágjuk.

A halról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és olívaolajon a fokhagymával gyorsan megsütjük, tálra rakjuk. A maradék olajon egy másik serpenyőben a hagymát és a cukkinit addig sütjük, amíg kis szint nem kap, de még ropogós. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a balzsamecettel. Egy percnyi forralás után hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, amivel már éppen csak összemelegítjük és a hal mellé tálaljuk.

Tálalás

Tálalásnál a tálra rakott halat és a cukkinisalátát megszórjuk a petrezselyemmel és meghintjük Fleur de sel-lel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db tőkehalfilé
1 db citrom
4 db áttört fokhagymagerezd
35 dkg cukkini
10 dkg hagyma
4 ek balzsamecet
bors
12 db koktélparadicsom

Tálaláshoz

1 ek aprított petrezselyemzöld
csipetnyi fleur de sel (só)

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés