Hirdetés
Garnélás spagetti spenóttal és koktélparadicsommal

Garnélás spagetti spenóttal és koktélparadicsommal

Már a recept címében is benne van egy színkavalkád és egy ízorgia! Ha megfőzi velünk, meglátja: nemcsak a címében! Hanem az ételben is!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 35 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

A megtisztított fokhagymát szeletekre, a spenótot (vagy tetszés szerint mángoldot is lehet)  csíkokra vágjuk. A koktélparadicsomokat felezzük.

Olívaolajon átforrósítjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét, és amikor illatozik, a spenótot is. Kis vizet öntünk alá, és néhány percig pároljuk – ezalatt „összeesik”. Fűszerezzük borssal, oregánóval, chilivel, és sózzuk. Nagy lángon főzzük. Amikor a spenót puha, belekeverjük a garnélát és a koktélparadicsomot. Éppen csak összeforraljuk.

Az elkészítési útmutató szerint kifőzzük a spagettit, és a petrezselyemzölddel együtt belekeverjük a raguba.

Tálalás

Tányérokra adagoljuk, sajt nélkül fogyasztjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

3 ek olívaolaj
6 gerezd áttört fokhagymagerezd
60 dkg spenót
1 ek sűrített paradicsom
25 dkg koktélparadicsom
40 dkg garnéla héj és bél nélkül
1 tk morzsolt oregánó
1 kk aprított chilipaprika
1 tk friss, aprított petrezselyemzöld
bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés