Hirdetés
Pisztráng vargányával és paprikaszósszal, spriccelt nokedlivel körítve

Pisztráng vargányával és paprikaszósszal, spriccelt nokedlivel körítve

Olyan étel kerülhet ezzel a recepttel az asztalára, ami egyszerre válthat valóra rengeteg kívánságot: könnyű, tehát tetszhet a vonalaikat féltő hölgyeknek, gombás és nokedlis, tehát tetszhet a férfiaknak is, szemet gyönyörködtető, tehát pompás vendégváró és különleges is a spriccelt nokedlivel, tehát lenyűgöző is! Ja: és nagyon finom!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

Összeállítjuk a nokedli tésztáját: a lisztet a sóval, a tojásokkal és annyi vízzel simára keverjük, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. Nejlonzacskóba töltjük a tésztát, és fél órát állni hagyjuk.

A szalonnát kockára, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnakockákat kisütjük, hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk. Közben a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig karikára. Amikor a hagyma megpirult, beletesszük a darabolt paradicsomot, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát is, és felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a gombaport. Lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha ez túl gyorsan történne, kis vízzel hígítjuk. 5 perc főzés után mixerben, vagy botmixerrel teljesen pürésítjük. Utánaízesítjük.

A vargányákat is előkészítjük: nagyobb darabokra szeljük. Formájuktól függően szeletelhetjük vagy negyedelhetjük, de ha kicsik, akkor egyben is lehet őket hagyni. A galuskához felteszünk vizet forrni.

Az olívaolajon megfuttatjuk a hosszában félbevágott fokhagymát és a rozmaringágat, hozzáadjuk a gombákat, és nagy lángon pirítjuk kb. 5 percig. Közben sózzuk és borsozzuk. Kivesszük a gombát és félrerakjuk, de nem takarjuk le, mert megpuhul.

A galuskatésztás zacskó egyik sarkát levágjuk úgy, hogy egy 2 mm-es lyukat kapjunk. A forrásban levő sós vízbe spricceljük a tésztát, amely így olyan lesz, mintha kereszteztük volna a galuskát és a spagettit. Amikor a tésztacsíkok feljönnek a víz színére, még 2 percig főzzük őket, majd leszűrjük és melegen tartjuk, egy kis olívaolajjal összekeverve.

A halat besózzuk és lisztben megforgatjuk. A vajat az edénybe tesszük, és ha felforrósodott, a halakat a bőrös felükön elkezdjük rajta sütni. Ha barnás sült színt kapott, megfordítjuk és tovább sütjük. Kb. 10 perc a teljes sütési idő. A gombát a halhoz visszatesszük, átmelegítjük, a tésztát szintén és tálalunk.

Tálalás

Tányérokra tesszük a tésztát, és díszítjük a hallal, a gombával és a mártással.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Paprikaszószhoz

5 dkg füstölt szalonna
5 dkg hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom, héj és mag nélkül, lecsepegtetve
1 tk édes fűszerpaprika
1 tk majoranna
1 tk szárított vargányapor
3 dl főzőtejszín
bors
víz

Halhoz és gombához

4 db pisztrángfilé
10 dkg liszt a panírozáshoz
50 dkg vargánya
vagy csiperke
4 ek olívaolaj
1 kis rozmaringág
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
bors

Spriccelt nokedlihez

30 dkg liszt
2 db tojás
1 tk vaj
víz

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés