Hirdetés
Carpaccio bazsalikomos mártással

Carpaccio bazsalikomos mártással

Egy remek előétel azon húsevőknek, akik kedvelik a zöldet is. No meg a frissességet, a gömbölyű ízeket, a gasztronómiai harmóniát.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2190 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.

A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. Ennél a mártásnál a bazsalikomot az olajjal, a tejjel és a citromlével mixerben pürésítjük, így keverjük a majonézhez.

Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.

Tálalás

Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra. Bagettel kínáljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

40 dkg marhabélszín
bors
1 db citrom leve

Mártáshoz

20 dkg majonéz
2 tk olívaolaj
2 tk citromlé
2 tk tej
fehérbors
1 maroknyi friss bazsalikom

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés