
Nektarinleves
Nyáron hideg gyümölcslevest illik készíteni és jó ízűen fogyasztani! Például barackból! Annak is a kopaszabbik, nektarin elnevezésű fajtájából!
Elkészítés
Vizet forralunk, beledobjuk a csillagánizst és a mazsolát, majd a meghámozott, kimagozott, kockára vágott gyümölcsöt, végül pedig a bort. Amikor megpuhult a nektarin (a forrástól számítva néhány perc), akkor megkóstoljuk, és ha szükségesnek ítéljük, teszünk bele cukrot és/vagy citromlevet. Egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, visszamerünk hozzá a meleg levesből egy-két merőkanálnyit, összekeverjük, majd ezt a habarást beleöntjük a levesbe, és gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk.
Megjegyzések:
A mi verziónkban, a főzés előtt egy órával ráöntöttük a már felkockázott gyümölcsre a tokajit, így abban "pácolódott" egy kicsit. Érdemes így kipróbálni, különleges aromát ad a gyümölcsnek, amikor a levesben ráharapunk!
A receptben tejszín és tejföl szerepel, mi viszont csak tejszínt használtunk. Nyugodtan felcserélhető, nem változtat a leves minőségén.