Hirdetés
Hideg zöldségkrémleves

Hideg zöldségkrémleves

Nyáron is szeretünk sok zöldséget fogyasztani, de ha nagy a hőség, nem feltétlenül vágyunk forró levesre. Íme itt a megoldás erre a dilemmára!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A paradicsomot mártsuk forró vízbe, távolítsuk el a héját és daraboljuk fel. Hámozzuk meg az uborkát, távolítsuk el a magját (amennyiben úgy jobban kedveljük) és vágjuk apró darabokra. Hámozzuk meg és daraboljuk fel a hagymát. Aprózzuk fel a többi zöldséget is.

Forró olívaolajon pároljuk össze és fonnyasszuk meg a zöldségeket, majd öntsük fel 4-5 dl vízzel, és adjuk hozzá a MAGGI alapot. Ennek segítségével sűrítsük be a levest. Ezután öntsük hozzá a tejet, forraljuk össze, majd zárjuk el. Ha eléggé kihűlt, tegyük hűtőbe legalább pár órára, de akár egy egész éjszakára.

 

Tálalás

Tálaláshoz vágjuk apró kockára a kenyeret, pirítsuk meg és szórjuk a levesre a félretett zöldségdarabokkal együtt. Díszíthetjük petrezselyemmel is.

 

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 csomag MAGGI Főzelék fortélyok Zsenge zöldborsófőzelék alap
1 db salátauborka
4 db paradicsom
nagyon érett
1 db kaliforniai paprika, piros
1 db kaliforniai paprika, sárga
1 db kaliforniai paprika, zöld
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt
1 ek borecet
2 ek olívaolaj
1 szelet fehér kenyér
pirítva

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés