Archívum
visszaHegyi Istvánné, Anikó: Csirkemájas táskák
Fergeteges illatok szálltak a stúdióban, miközben első női nyertesünk készítette ezt az ételt. Később aztán boldogan kóstolgattuk mindannyian! Igazán kellemes pillanatokat szerezhet vele, ha Ön is elkészíti!
Simon István: Csatári sonkás palacsinta
Legeslegelső nyertesünk remeke ez az étel, amit ugyan előételként tartunk számon, de főfogásként is megállja a helyét. Igazi magyaros ízek, egy kis csavarral! Az Ön konyhájában is győztes fogás lesz, az biztos!
Grillre és bográcsra fel!
Cukkinispagetti bazsalikomos paradicsommártással Frédibéni módra
Mondhatni, hogy ennél az ételnél ötlet ötlet hátán hever: a spagetti nem is tésztából van és Frédi is bejut a konyhába. Olyan mintha olaszos lenne, miközben kőkorszaki. Vagy inkább az ultramodern divat szerinti "paleolit"? Ja! Egyébként nagyon finom!
Bor: az élő ital születése
Ropogós csirke karalábéval
Frissítő élményt ígér ez az igazán idény-jellegű étel. Mert a karalábé tavasszal az igazi, amikor zsenge, amikor ropog, amikor hasad, egyenesen a konyhánkba szállítva a kikeletet!
Azok az édes nők!
Cseh Róbert: Klasszikus máglyarakás
És tényleg! Első receptversenyünk "desszert-győztese" egy olyan klasszikust varázsolt elénk, amilyenekről csak a "nagykönyvekben" írhatnak. Itt van hát a BIZTOS recept egy igazi máglyarakáshoz!
Földieper
Rebarbara tésztabatyuban
ÚJ!!! Különlegességet ajánlunk ezzel a desszerttel, amit egy részről a viszonylag ritka és ritkán hasznosított rebarbara nyújt, más részről pedig a kissé meglepő pikantériája. Az eredmény garantáltan lehengerlő!
Tavaszi leves nagymama módra
Menjünk a piacra, rakjuk tele a kosarunkat mindenféle harsogó primőrrel, biciklizzünk haza, és dobjuk össze ezt a remek levest! Addigra, remélhetőleg, a párunk már lenyírta a füvet, és egy kellemes és könnyű ebéddel ünnepelhetjük meg a tavaszt, madárcsicsergés közepette! Na, hogy hangzik?
Spárga burgonyafőzelékkel
Vegetáriánus, vagy ilyen jellegű ételre vágyó, felhasználóinknak szeretnénk kedveskedni ezzel az egyszerű-de-nagyszerű recepttel. Annyi csak a lényeg, hogy minden hozzávaló friss legyen, hordozza magában a tavasz ígéretét!
Fokhagyma
Spenót
Oz kedvenc cukorborsó levese, ami tavasszal a legjobb
Tavasszal érkeznek végre a friss, roppanós primőrök, köztük a cukorborsó. Ha ilyet vehetünk és ehetünk, eltölt minket az a bizsergető öröm, ami a természet ébredésével belénk költözik. OZ is hasonló ihletettségben találta ki ezt a levest.
Sáfrányos-gyömbéres csirke tejszínes karottamártásban, wokban sütött zöldspárgával
Egzotikus, elbűvölő, felejthetetlen! Könnyű és finom! Ennyi! Remek tavaszi vacsora!
Zöld spárga citromos spagettivel
OZ, kedvenc séfünk, olyan szerepben lépteti ebben a receptben színre ezt a pompás idény-zöldséget, amelyben ritkán látjuk: tésztával párosítva. Az előadás mindig tomboló siker!
Fehér spárga diós barna vajjal és újkrumplival
A spárga teljesen idényjellegű zöldség, íze olyan jellegzetes és olyan meggyőző, hogy nem kell a vele készített ételeket túlbonyolítani. Csupán egy kis megbolondított vaj, pár szem ízletes újkrumpli, és máris egy fenséges ételt kóstolhatunk!
Zöld spárga citromos karamellmártással, vermicellivel
Ezt az ételt a "gasztrovagányoknak" ajánljuk: azoknak, akik szívesen és könnyedén bevállalnak új ízkompozíciókat, meglepő társításokat! Nem fogják megbánni sem ők, sem a kissé bátortalanabbak, akik végül mégis belevágnak! Pompás!
Eper lasagne
Ha létezne desszert-szépségverseny, OZ ezen remekét bizonyára neveznénk; és, szerintünk, komoly esélyei lennének a dobogóra! Túl a szépségen, ez az étel újító, finom és gyorsan elkészíthető is!